20 / 04 / 2024

balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi

balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında  balkonun kapatılıp kapatılamayacağını kaleme aldı. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi?

İş arayanlar için büyük fırsat! Dolgun maaşlı kamu çalışanı olma şansı

İş arayanlara dikkat çeken bir müjde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personel açısını kapatmak için ilan yayınladı. Kadroya göre KPSS’den 60 üzeri puan alan başvuru şansı kazanıyor. İşte tüm ayrıntılar…

Rus otomobil üreticisi işçi açığını kapatmak için ‘mahkum çalıştırmayı’ planlıyor

Rusya, mahkum istihdam etmeyi konuşuyor. Rus otomotiv üreticisi Avtovaz, işçi açığını kapatmak amacıyla zorunlu çalışma cezası alan mahkumları çalıştırmayı planlıyor.

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Balkonunu kapatmak isteyenler dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında  balkonun kapatılıp kapatılamayacağını kaleme aldı. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi?

Balkonu kapatmak için site yönetiminin izni şart!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana taşınmazın ortak yerlerinde inşaat, onarım, tesis ve değişiklik yaptıramaz. 

Balkonu odaya katmak için 4/5 izin şart!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Balkonu odaya katmak istiyorum. Bunun için izin almam gerekiyor mu?'' sorusunu yanıtladı....

Balkonu odaya katmak için izin şart!

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal bugün köşesinde okuyucusunun sorduğu ''Bir sitede yaşıyorum. Balkonu odaya katmak istiyorum. Bunun için izin almam gerekiyor mu?'' sorusuna cevap verdi.

Spor kulüpleri borçlarını kapatmak için gayrimenkullerini satacak!

Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Ortağı ve Futbol Sektör Uzmanı Cem Sezgin, kulüplerin borçlarını kapatmak için ellerinde bulunan gayrimenkullerini satacağını, gayrimenkul sektörünün ise canlanacağını söyledi.

Balkonu odaya katmak için tüm binadan izin şart!

Evinin balkonunu, terasını kapatarak odayla bütünleştiren mülk sahipleri için Yargıtay’dan emsal bir karar çıktı. Karara göre, uygulamanın yapılabilmesi için ilgili binadaki tüm kat maliklerinin onayı alınmalı.

Suudi Arabistan borçları için 26.7 milyar dolar ayırdı!

Suudi Arabistan hükümeti özel sektör şirketlerine aylardır ödemediği borçları kapatmak için 100 milyar riyal, yani 26.7 milyar dolar kaynak ayırdı.

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son 2 gün!

TOKİ'nin borcunu erken kapatmak isteyen konut alıcıları için başlattığı kampanya devam ediyor. TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası için son 2 gün kaldı.

Hande Ataizi evi için çiçek baktı!

Ünlü oyuncu Hande Ataizi, önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Ataizi, Nişantaşı'ndaki evinin balkonu için çiçek almaya çıktığını belirtti.

Yunanistan'a yatırım için 2016'yı bekleyin!

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan Yunanistan bütçe açığını kapatmak için 50 milyar euro’luk değerli varlığını satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak uzmanlar Komşu'ya yatırım yapacaklara 'Acele etmeyin' uyarısı yapıyor.

balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi Haberi

balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında balkonun kapatılıp kapatılamayacağını yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Bir sitede yaşıyorum. Balkonu odaya katmak istiyorum. İzin almam gerekiyor mu?" sorusunu sordu. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkes tarafından bilinen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. maddesine göre, kat malikleri ana taşınmazın mimari durumunu titizlikle korumakla mecburdur.

Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin 5'te 4'lük kısmının yazılı rızası olmadığı müddetçe ana taşınmazın ortak yerlerinde onarım, inşaat, tesis ve değişiklik gerçekleştiremez. Yapının dış görüntüsünü de değiştiren balkonun camla kapatılması da projede yoksa ya da kat maliklerinin 5'te 4'lük kızmının yazılı onayı bulunmuyorsa yasal değildir ve bir kat maliki sizi şikayet edebilir ya...