26 / 04 / 2024

banka kredilerinin kolaylaştırılması

banka kredilerinin kolaylaştırılması

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, ekonomik sıkıntının yaşandığı bu günlerde, banka kredilerinde yapılacak olan düzenlemelerin, ekonomiye can vereceğini söyledi.

1937 yılında çimento fabrikaları kamulaştırılmak istenmiş!

1937  yılında çimento fabrikalarının kamulaştırılmasına karar verilmiş fakat bu karar daha sonra iptal edilmiş. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

1945 yılında beş bin metreden büyük arsaların kamulaştırılması gündeme gelmiş!

1945 yılında 5 bin metreden büyük arsaların kamulaştırılarak vatandaşın arsaları ellerinden alınarak, şehirden kendilerine bir ev verileceği gündeme gelmiş 

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

Milletvekillerinden konut sorunu için flaş öneri: Yabancıya konut satışı yasaklansın, boş ev vergisi gelsin! 

Konuta erişim sorunu TBMM gündeminde de tartışma konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'den dikkat çeken öneriler geldi. İşte konuta erişimin kolaylaştırılması için yapılan o öneriler...

İkinci el araçlar için finansmana erişim kolaylaştırılmalı: Fiyat artışları durdu, satışlar da daraldı! 

Mart, nisan, mayıs dönemindeki canlılıktan sonra Haziran'da keskin bir daralma yaşanan ikinci el otomobil piyasası temmuz ve ağustosta da yeterince toparlanma gösteremedi. Sektör temsilcileri finansmana erişimin kolaylaştırılmasını istedi. 

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Hangi nedenler tahliyeyi kolaylaştırır? 

Kira sorunları gün geçtikçe büyüyor. Peki hangi nedenler kiracının evden tahliyesini kolaylaştırır? İşte ayrıntılar...

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Vestel'den büyük yenilik! Mikrofiber filtreli çamaşır makinesi hayatı kolaylaştırıyor! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Her sene yarım milyon tonluk mikrofiberin denizlere bırakılmasının ortaya çıkardığı risk ve tehditten yola çıkarak hazırlanan Vestel mikrofiber filtreli çamaşır makinesi hayatı kolaylaştırıyor. Peki Vestel mikrofiber filtreli çamaşır makinesinin fiyatı ne kadar?

banka kredilerinin kolaylaştırılması Haberi

banka kredilerinin kolaylaştırılması

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, ekonomik sıkıntının yaşandığı bu günlerde, banka kredilerinde yapılacak olan düzenlemelerin, ekonomiye can vereceğini söyledi.


Özellikle krizin olduğu ve piyasaların dengesinin bozulduğu bu dönemlerde devlet politikalarının çok önemli olduğunu söyleyen Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu şunları söyledi: “Böyle zaman dilimlerinde ekonomiyi canlandırmak ve hareketlendirmek adına doğru adımlar atılmalı. Ekonomik politikalarda ön sıralara alınması gereken konuların başında; krediye ulaşım ile alakalı pürüzlerin ortadan kaldırılması gelmektedir. Vatandaş krediye ulaşımda zorluk yaşamamalı.”


'Krediye ulaşım koşulları esnetilmeli'


Konut sektörünün hem istihdam sağlaması hem de lokomotif sektör olması nedeniyle krizden etkilenmemesi gerektiğini belirten Türkoğlu “ Türkiye'nin içinde bulunduğu bu krizi hızlıca aşmasını sağlamak için tüketicilerin krediye ulaşma koşullarının esnetilmesi gerekiyor. Tüketiciye konut kredisi verilirken bankalar tarafından istenen bir takım...