26 / 04 / 2024

Bankalar emlakçılığa soyundu

Bankalar emlakçılığa soyundu

Bireysel krediler yüzünden elindeki gayrimenkul stoğu şişen bankalar, elindeki konutları satışa çıkardı. Peki bankalar neden emlakçılığa soyundu ?

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

28 Ekim bankalar saat kaça kadar açık? Yarın bankalar açık mı?

28 Ekim’e sayılı saatler kala vatandaşlar, 28 Ekim bankalar saat kaça kadar açık? Yarın bankalar açık mı? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Bankalar ne zaman açılacak? Bankalar 13-14 Temmuz açık olacak mı? Bankalar ne zaman açılıyor?

Bankalar ne zaman açılacak, Bankalar 13-14 Temmuz Çarşamba ve Perşembe günleri bankalar açık mı? İşte merak edilen detaylar!

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Emlak ofisi açılırken nelere dikkat edilmeli?

Mekan Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, emlak ofisi açacak girişimcilere nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini madde madde anlattı.

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi açıldı!

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi bugün Kadıkyö'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Argıç tarafından açıldı.

Karasu Emlakçılık İnşaat Mühendislik Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karasu Emlakçılık İnşaat Mühendislik Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Karasu tarafından kuruldu. 

Önder Bekensir emlakçılığa başladı!

Demet Akalın'ın eski eşi Önder Bekensir, emlakçılık sektörüne atıldı. 

Bu şartları taşımayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz ticareti faaliyeti gösteren emlak işletmelerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için almaları gereken yetki belgesinde tanınan süre 31 Ağustos 2020 tarihinde sona erdi. Peki kimler emlakçılık yapabilecek? Emlakçılık yetki belgesi nedir?

2 bin 202 hizmet binası deprem dayanıklılığı açısından incelendi!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasını deprem dayanıklılığı açısından inceledik" dedi.

Bankalar emlakçılığa soyundu Haberi

Bankalar emlakçılığa soyundu

Geçtiğimiz yıllarda kredi talebinin azaldığı dönemlerde banka kredisi satmak için emlakçılara müşteri bulmaları için cezbedici tekliflerde bulunarak bu kesimi bankacılık sektörünün bir parçası haline getiren bankalar, şimdi de ellerinde biriken gayrimenkulleri satmak için emlakçılığa soyundu.


Bankalar agresif bir strateji izliyor


Kredi borçlularının ödeme zorluğuna düşmesi sonucunda ellerinde çok sayıda, arsa, bina, konut biriken bazı bankalar, icra yoluyla düşük fiyatlı satış yerine, bu gayrimenkulleri kendi portföyüne alıyor ardından da online sitelerinde verdikleri ilanlarla satışa çıkarıyor. Bankaların bu ilanlarında konut satışları başı çekerken arsa ve binalarda portföyde yer alıyor.


Daha çok, sektörde son yıllarda bireysel alanda pazar payı elde etmek için agresif strateji izleyen bankalarla birlikte, katılım bankacılığında iş yapanlar, gayrimenkullerini internet üzerinden kendi bünyesindeki çalışanlarıyla pazarlıyor.


Dublex konut, daire, müstakil ev ve arsalar hemen...