18 / 04 / 2024

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."



Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Hürriyet'ten Seda Nur Başpınar'ın haberine göre; Metaverse ile yaşantımızda pek çok şey farklılaştı ve farklılık göstermeye devam edecek. 

Pekçok piyasanın bu değişimden etkilenmesi akıllara yeni iş olanaklarının ortaya çıkıp çıkmayacağı ya da senlerdir yapılan mesleklerin yeni bir vizyon kazanıp kazanmayacağı merak uyandırıyor. Uzmanlar gelecekte metaversenin hayatımızda büyük bir yer edineceğini ön görüyor. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretimi üyesi Prof. Dr. Cem Sütçü, mevcut mesleklerin dönüşüm içine gireceğini aktararak şunları kaydediyor:

Metevarse de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

‘EMLAKÇILAR DAHİ DÖNÜŞECEK’

“Ben yeni mesleklerin türemesinden ziyade eski mesleklerin dönüşeceğini öngörüyorum. Bu konuyla doğrudan alakalı meslekler var. Mesela mimarlar sanal ortamların tasarımı konusundan dönüşecek. Öte yandan eğitim için arttırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik işin içine dahil olacak. Pandemi döneminde en büyük problem tıp gibi uygulamalı alanlarda öğrencilerin pratik eğitim alamaması oldu. "

Metevarse de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Sözlerine yaşanacak farkılıkları anlatarak devam eden Sütçü; "Mesela bir sanal gözlük takıp bir kadavrayı incelemek, detaylarına girmek bu sanal ortamda mümkün olacak. Hukuk alanında da çok farklılaşmalar olacak. Kanunların, yönetmeliklerin, yeniden üzerinde düşünülmesine ihtiyaç olacak. Çünkü artık yaşamda algoritmalar, robotlar, avatarlar devrede olacak. Fiziksel olarak mağaza açmak, esnaflık yapmak gibi kavramlar da artık dönüşüyor. Örneğim emlakçı dediğimiz aklımıza gelen bir dükkan oluyor. Satış yapmak için son dönemlerde sosyal medya oldukça sık kullanılsa da artık mülk alım/satımı da duvarlarla çevirili bir dükkanın ötesine taşınmaya başladı. Dolayısıyla emlakçılık gibi interaktif ortamda yapılan işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek" dedi.

Metaverse ile sanal emlak uzmanları geliyor!


Geri Dön