19 / 04 / 2024

bankaların uyguladığı kredi kartı erken ödeme faiz oranları

bankaların uyguladığı kredi kartı erken ödeme faiz oranları

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, "Perakende sektörü olarak Merkez Bankasının faiz indirimine paralel olarak en kısa zamanda kredi kartı erken ödeme faiz oranlarına da en az 7 puan indirim bekliyoruz." dedi.

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

Bankaların şubat ayı mevduat getirileri yenilendi! 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar?

Vatandaşlar günümüz şartlarında ellerinde bir miktar birikimi varsa nereye yatırım yapsam diye düşünüyor. Hem kamu hem de özel bankalar mevduatlara uyguladıkları getiri miktarlarını sürekli güncelliyorlar. İşte banka banka 100 bin TL'nin bu ayki getirisi.

Emlak devi Signa'nın çöküşü, Avrupa'daki bankaların kredi kalitesini vurdu!

Avrupa'nın önde gelen emlak ve perakende holdinglerinden Signa'nın iflası bankaları da etkiledi. Bazı ülkedeki bankaların kredibilitesi ve karları üzerinde olumsuz bir etki olarak tanımlandı.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Bankaların verdiği krediler İstanbul ve Ankara’ya gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre bankaların haziran sonu itibarıyla takipteki alacaklar da dahil 10 trilyon lirayı aşan toplam kredi hacminin yüzde 51,7’lik bölümü bu iki ilde oturanlara verildi.

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Merkez Bankası faiz artırımı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizini sert etkiledi. İşte detaylar...

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

bankaların uyguladığı kredi kartı erken ödeme faiz oranları Haberi

bankaların uyguladığı kredi kartı erken ödeme faiz oranları

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Perakende sektörü olarak Merkez Bankasının faiz indirimine paralel olarak en kısa zamanda kredi kartı erken ödeme faiz oranlarına da en az 7 puan indirim bekliyoruz." dedi.

Sinan Öncel, yaptığı açıklamada Merkez Bankasının son iki ayda faiz oranlarında 7,5 puan indirime gitmesini memnuniyetle  karşıladıklarını söyledi.

Perakende sektörü olarak Merkez Bankasının faiz indirimine paralel olarak en kısa zamanda kredi kartı erken ödeme faiz oranlarına da en az 7 puan indirim beklediklerini ifade eden Öncel, kredi kartı erken ödeme komisyonunun perakendeci için en önemli maliyet kalemlerinden birini oluşturduğunu vurguladı.

Öncel, Merkez Bankasının son iki ayda yaptığı 7,5 puanlık faiz indiriminin bankaların uyguladığı kredi kartı erken ödeme faiz oranlarına yansıtıldığının söylenemeyeceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; Perakende firmalarının ağırlıklı bölümünün...