24 / 04 / 2024

barajlarda yeterli su varmı

barajlarda yeterli su varmı

İçmesuyu barajlarında geçen seneye göre yüzde 9,3 daha az su bulunurken, İstanbul'da yüzde 33,97, Ankara'da yüzde 24,77, İzmir'de yüzde 57,78 ve Bursa'da yüzde 44,04 doluluk oranı gözlendi...

İstanbul barajları alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 21’e düştü

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 21,01'e kadar geriledi. Son dönemde yağmurların yağmaması ve kurak bir dönem geçirdiğimiz son zamanlarda barajlarda alarm veriyor. İşte haberin ayrıntıları...

Devlet Su İşleri’nden sürpriz personel alımı! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 17 Temmuz!

Devlet Su İşleri bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda başvuru şartları ve diğer detaylar paylaşıldı.

İstanbul'daki barajların suyu taşma noktasına geldi! Su tahliyesi başlayabilir

İstanbul'da geçtiğimiz sene yaşanan kuraklık bu sene yaşanmayacak! Kış boyunca etkili olan sağanak yağışlar ve kar suları barajları yüzde yüz doluluk oranına ulaştırdı. İstanbul Valiliği barajlarda kontrollü su tahliye yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Gülenyaka'nın su sorunu çözülüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir Gülenyaka Mahallesi’ne yeterli su temin etmek için mahallede yürüttüğü sondaj çalışmasını tamamlayarak, su numune alımını gerçekleştirdi.

Barajlarda son durum ne? 1 Ekim 2015

Belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinden derlenen bilgilere göre, Ankara’daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 40.08 olarak ölçüldü. İstanbul’da ise doluluk oranı yüzde 64.76 seviyesinde...

İstanbul baraj doluluk oranları 28 Ağustos 2015!

Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi, son 15 gündeki azalışla yüzde 69,77 oldu. Kente su sağlayan ve toplam 863 milyon 770 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip barajlarda, mevcut su hacmi azalmaya başladı.

İstanbul’a su sağlayan 6 baraj full çekti!

Son yağışlarla İstanbul’a su sağlayan barajlarda ortalama doluluk oranı yüzde 75’e ulaştı. Istrancalar ve Kazandere yüzde 100’e ulaşırken Papuçdere, Alibey, Elmalı ve Terkos’ta oran yüzde 90’ı geçti

Barajlarda doluluk oranı yüzde 37.76'ya çıktı!

İSTANBUL’da yaşanan kuraklığın ardından barajlarda doluluk oranları geçtiğimiz Ağustos ayında 17.23’e kadar inmişti. Son yağışlarla tüm barajlardaki su seviyeleri yükselirken, toplam doluluk oranı da yüzde 37.76’ya ulaştı.

İstanbul'daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 36,42'ya ulaştı!

AA muhabirinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'daki barajlarda ortalama doluluk yüzde 36,42, Ankara'da yüzde 30 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul’un 50 günlük suyu kaldı!

Su seviyesinin yaklaşık bir kilometre çekildiği Büyükçekmece Gölü’nde eskiden balık tutulan alanlar geniş düzlükler haline geldi. Barajlarda kalan su seviyesi hesaplandığında ise İstanbul’un en fazla 50 günlük suyu kaldı.

Veysel Eroğlu: Barajlarda su sıkıntısı yok!

Eroğlu, şöyle konuştu: "Yazın sonuna gelmemize rağmen barajlarda yüzde 45 ortalama doluluk var. Herhangi bir sıkıntımız yok. Geçen seneye göre barajların seviyesinde eksilme var" dedi.

Çineli çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarım arazilerini sulayamıyor!

Adnan Menderes Barajı'ndan düzenli ve yeterli su alamadıklarını söyleyen Çineli çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarım arazilerini lağımla suluyor. Suya kavuşmayı bekleyen Çineli çiftçiler suya hasret kaldı.

İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 22,18!

AA muhabirinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile belediyelerin su ve kanalizasyon idarelerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'daki barajlarda doluluk yüzde 22,18, Ankara'da yüzde 35 olarak kayıtlara geçti.

barajlarda yeterli su varmı Haberi

barajlarda yeterli su varmı


İçmesuyu barajlarında geçen seneye göre yüzde 9,3 daha az su bulunurken, İstanbul'da yüzde 33,97, Ankara'da yüzde 24,77, İzmir'de yüzde 57,78 ve Bursa'da yüzde 44,04 doluluk oranı gözlendi.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ekim 2013 - 2 Ocak 2014 tarihleri arasında, Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 31,4 ve 2013 yılına göre de yüzde 41,6 oranlarında azalma meydana geldi.


İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu maksatlı barajların mevcut hacimleri, toplam aktif hacimlerinin altında bir seviyede kaldı. İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'dakilerin 846,29, Ankara'dakilerin bin 565,62, İzmir'dekilerin 298,82 ve Bursa'dakilerin 65,1 hektometreküp toplam aktif hacmi bulunurken, bu yıl Ankara'da 387,82, İstanbul'da 287,52, İzmir'de 172,66 ve Bursa'da 28,67 hektometreküp aktif hacime ulaşıldı.


İçme suyu barajlarında geçen...