26 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu Türk-Japon İş Forumu

Başbakan Davutoğlu Türk-Japon İş Forumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen Türk-Japon İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye için stratejik önem taşıyan altyapı projelerinde Japon dostlarımızla birlikte çalışmaktan çok memnunuz. " dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Bakan Uraloğlu bir metro hattının daha müjdesini verdi! Bakırköy-Kirazlı metro hattı devreye alınıyor!

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek çok kısa zamanda hizmete açılacağının müjdesini verdi. 

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan herhangi bir limana uğramadan geçecek olan gemilerden alınacak ücretlerin yeniden düzenlendiğini duyurdu. İşte detaylar...

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Özbekistan temaslarında bulunan heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kamu- özel işbirliği (KÖİ) projelerinde kazandıkları tecrübeyi paylaşmak üzere Özbek yetkilileri Türkiye’ye davet etti.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

Libya'nın inşası için Türk firmalarına davet!

Libya Planlama Bakanı Taher Jehaimi toplam parasal değeri 16 milyar dolar olan 184 proje başlatacaklarını dile getirerek, "Türk firmalarına güveniyoruz, bel bağlıyoruz diyebilirim. Türk firmalarının bizimle gerçek bir ortak olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

BDDK Başkanı Akben: Türk lirasına sahip çıkmalısınız!

BDDK Başkanı Akben, "Özellikle Türk lirasına sahip çıkmanız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu sayede de bizi inşallah ihracat alanında da Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesi alanında da iyi günlerin beklediğini müjdeliyorum."dedi.

Hasanoğlu Türk-Arap İş Zirvesi’nde dört projesini tanıtacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) tarafından gerçekleşecek 1. Türk-Arap İş Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, bu yıl hayata geçirilecek dört yeni proje ve Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3 projelerinin tanıtımı yapılacak.

Başbakan Davutoğlu Türk-Japon İş Forumu Haberi

Başbakan Davutoğlu Türk-Japon İş Forumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen Türk-Japon İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye için stratejik önem taşıyan altyapı projelerinde Japon dostlarımızla birlikte çalışmaktan çok memnunuz. 2014 sonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacmi 3,6 milyar dolar civarındadır. Ancak bu yetmez. İki ülkenin potansiyeli bunun çok ötesindedir. İki ülke arasında ekonomik ortaklık anlaşmasının tamamlanmasıyla ticarette arzu ettiğimiz hedeflere en kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum. İnşallah ilk 2-3 yıl içinde 5 milyara, en geç 5 yıl içinde de 10 milyara bu ticaret hacmini çıkarmamız şarttır" dedi.


Davutoğlu, "2015 Haziran ayı itibarıyla Türkiye'deki Japon doğrudan yatırımlarının toplamı kümülatif olarak 1,7 milyar dolara ulaşmıştır. Bu yatırımların 1,6 milyar doları son 5 yıl içinde gerçekleşmiştir. Ancak bu da yetmez. Japonya'nın 2014 yılında 113,6 milyar dolar olarak...