18 / 04 / 2024

başbakanın tokiye talimatı

başbakanın tokiye talimatı

Başbakan'ın seçimlerin ertesi günü TOKİ Başkanı'nı arayarak ''inşaatları hızlandırın'' talimatı verdiği ortaya çıktı. Peki TOKİ bundan sonra ne yapacak?

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in bedevilere ait yapıları yıkmasını kınadı!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail güçlerinin işgal altında olan Batı Şeria’da Filistinli bedevilerin yapılarını yıkmasını kınadı.

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Londra'daki evi satışa çıktı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Londra’nın Islington kentinde bulunan 5 katlı evi 3.75 milyon sterline (yaklaşık 27.5 milyon TL) satışa çıktı.

Donald Trump'tan Danimarka Başbakanının Grönland yorumuna tepki!

ABD Başkanı Trump, Danimarka Başbakanı Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak değerlendirmesi "çirkin ve uygunsuz" tepkisini verdi.

Başbakan Yıldırım bir vatandaşın imar barışı kaydını yaptı!

İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Menderes Belediyesi'nde bir vatandaşın imar barışı kaydını gerçekleştirdi...

Başbakan Yıldırım'dan Mamak kentsel dönüşümüne destek sözü!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Mamak'taki kentsel dönüşümün kısa sürede tamamlanması için gerekli destekleri vereceklerini söyledi...

Başbakan Yıldırım: Doğu'da 26 bin konutun tamamını yaptık!

Başbakan Yıldırım, "Doğu'da şu ana kadar yıkılan 26 bin konutun tamamını yaptık, hak sahiplerine teslim ettik" dedi...

Başbakan Yıldırım imar barışının detaylarını açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, 24 TV, CNN Türk, A Haber ortak yayınında soruları yanıtladı. 

Başbakan Yıldırım: Altın tahviliyle çarklar daha da hızlı dönecek!

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için ön talep dönemi bugün başladı. Başbakan Yıldırım, "Tahvil satışlarıyla vatandaşımız hem kendi kazanacak hem de ekonomisine katkı sunacak. Çarklar daha hızlı dönecek." dedi.

Başbakan Yıldırım, İzmir'e yeni yatırımların müjdesini verdi!

Başbakan Binali Yıldırım, KOSBİ Aktüel’e verdiği röportajda 520 sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği kentin ekonomisini güçlendirecek yatırımların devam edeceğini müjdeledi. Yıldırım “İzmir’in ve İzmirlilerin gönlümde çok ayrı bir yeri var” dedi

Başbakan Yıldırım: İstanbul havacılıkta dünyanın merkezi oluyor!

Başbakan Binali Yıldırım, 3. havalimanı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıl boyunca memleketin her köşesine dev eserler yaptık" dedi.

Başbakan Yıldırım AKP İzmir İl Binası'nı açacak!

İki günlük İzmir ziyareti gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım, 11 Mart Cumartesi günü yeniden gelerek AKP İzmir İl Binası'nı hizmete açacak.

İzzet Ulvi Yönter, Başbakan'a kentsel dönüşümü sordu!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu.

başbakanın tokiye talimatı Haberi

başbakanın tokiye talimatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın seçimden sonra kendisini arayarak, ''konut teslimlerinin hızlandırılmasını'' istediğini söyledi.

Bu nedenle, yeni ihaleleri yavaşlatıp inşaatlara hız verdiklerini bildiren Bayraktar, yaptığı açıklamada, ''Geçmişteki işleri bitirip, yeni bir başlangıç yapmayı planlıyoruz'' dedi.

''AK Parti'nin seçim başarısında TOKİ'nin rolü olduğu'' yorumlarına da işaret eden Bayraktar, ''Sayın Başbakan, seçimlerin ertesi günü beni arayarak, çalışmalarımla ilgili değerlendirmeler yaptı. Sayın Başbakan, konutların daha hızlı sürede teslim edilmesini isterken, konut sahibi olmanın kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı'' dedi.

Bayraktar, bu değerlendirmelerden yola çıkarak, yeni bir çalışma programı hazırlayacaklarını belirterek, şunları söyledi: ''Uyguladığımız projeler ile inşaat sektörüne bir canlılık geldi ve her kesime yönelik konut arzı arttı. Bir taraftan özel sektörün de katkısıyla lüks konutlar üretilirken,...