29 / 03 / 2024

Basit tamir ve tadil

Basit tamir ve tadil

Basit tamir ve tadil, yapılarda esaslı tadilat kapsamında olmayan tadiller oluyor. Peki, basit tamir ve tadil ruhsat gerektirir mi?

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir?

Su borusu tamirlerini evde yapmanız mümkündür. Plastik veya metal fark etmeksizin bazı malzemeleri kullanarak tamir edebilirsiniz. Peki su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir ve hangi malzemeler kullanılır? İşte çatlak su borusunun tamir yöntemleri ile ilgili bilgiler...

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

İşe girmek bu kadar basit! BOTAŞ sözlü sınavla 261 personel alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), çeşitli branş ve unvanlarda sözlü sınavla 261 personel alımı yapacağını duyurdu.

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Hangi yolla ısınıyor olursanız olun ısınan mekanda sıcaklığı içerde tutmazsanız yaptığınız harcamanın bir kısmı havaya uçup gider. Alacağınız basit yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte detaylar...

Akıllı telefon ve tablet sahipleri yaşadı Şimdi Apple ve Samsung düşünsün

Avrupa Birliği Apple ve Samsung gibi şirketlere bir dizi katı kurallar getirecek. Akıllı telefon üreticilerinin buna vereceği tepki ise merak konusu... Ancak çok çabuk telefonu bozulan ya da tabletini tamir ettirirken büyük paralar ödeyen kullanıcılar artık nefes alacak. İşte üreticilerin canını oku

Volkswagen bu model araçları geri çağırma kararı aldı! Sizin de aracınız 2018 ve üzeriyse ücretsiz tamir edilecek

Alman otomotiv devi Volkswagen tespit edilen arıza nedeniyle 2018 model ve üzeri Tiguan SUV'ları geri çağırma kararı aldı. Şirket çağrılan araçların arızalarının servislerde ücretsiz yapılcağını duyurdu. İşte detaylar..

Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz 14 yolu!

Son bir senede doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışlar, önümüzdeki kış aylarında evleri ısıtmayı daha maliyetli duruma getirecek. Peki evi sıcak tutmanın yolları nedir? İşte evinizi sıcak tutmanın 14 ucuz ve basit yolu...

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Reşadiye'nin imar sorunu çözülmeyi bekliyor!

Reşadiye 2014 yılında köy statüsünden çıkarıldı ve büyük bir mahalle oldu. Reşadiye şehir merkezlerine çok yakın olmasına rağmen, çok basit imar ve alt yapı sorunlarından dolayı bir türlü hak ettiği şekilde gelişemiyor.

Şeker Finansal Kiralama'nın finansman bonosunun yıllık basit faiz oranı yüzde 9,25 oldu!

Şeker Finansal Kiralama'nın 98 gün vadeli iskontolu finansman bonosunun yıllık basit faiz oranı yüzde 9,25, yıllık bileşik faiz oranı yüzde 9,57 ve nihai fiyatı 97,577 TL seviyesine revize edildi.

Banyosu alt komşuya akan ve tamirini yaptırmayan tazminat ödeyecek!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, alt kattaki konuta su akıtmasına rağmen banyosunu ve balkonunu tamir ettirmeyen komşunun tazminat ödemesi kararını onadı.

Basit tamir ve tadil Haberi

Basit tamir ve tadil

Basit tamir ve tadil esasları, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.  Basit tamir ve tadil, yapılarda esaslı tadilat kapsamında olmayan, taşıyıcı sistemi, bağımsız bölümün dış cephesini, ıslak hacimlerin yerini ve sayısını değiştirmeyen; derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, saçak, çatı onarımı ve kiremit aktarılması gibi her türlü tamir ve tadil işlemleri oluyor. 


Basit tamir ve tadiller, balkonlarda yapılan açılır kapanır katlanır cam panel uygulamaları, korkuluk, pergola, çardak/kameriye ve benzerlerinin yapımı ile bölme duvar, bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, saçak, çatı ve benzeri elemanların tamiri ve pencere değişimi ruhsata tabi değildir.


Esaslı tadilat kapsamı ise şu şekilde sıralanıyor:

Mevcut yapının esaslı tamir ve tadili,...