06 / 12 / 2025

başkanların en büyük camisi

başkanların en büyük camisi

Diyanet Vakfı tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli yarın atılacak. Bilgin, Balkanlar'ın en büyük camisinin inşasıyla Arnavutluk Müslümanlarının yüzyıllık cami hasretinin sona ereceğini ifade etti.

AYS Developers'in dünyanın en büyük gayrimenkul eğitimi Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı!

Uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren gayrimenkul şirketi AYS Developers, Dubai’de tarihi bir başarıya imza attı. Dünyanın en büyük gayrimenkul eğitim oturumunu başarıyla gerçekleştirerek Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı.

İNDER Başkanı Engin Keçeli: İnşaat sektörünün en büyük maliyet yükü iş gücü! 

İNDER İnşaat Şirketleri ve Tedarikçi Firmalar Buluşmaları’nda konuşan İNDER Başkanı Engin Keçeli,  inşaat sektörünün en büyük maliyet yükünün iş gücü olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün en büyük sorunlarından biri nitelikli işçi bulamama!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada sektörün en büyük sorunlarından birinin nitelikli işçi bulamama sorunu olduğunu belirtti.

Türkiye inşaat malzemeleri ihracatında dünyanın en büyük yedinci ülkesi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayisindeki yerli üretim başarısına vurgu yaparak, 2023'te ihracat performansı ile dünyanın en büyük yedinci ihracatçı ülkesi olduğunu belirtti.

İnşaat sektörünün en büyük problemi iş gücüne çözüm önerisi: Fabrikalaşmaya gidilmeli!

Seba Holding ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, İnşaatta bugün en büyük problem iş gücü, çözümünün ise inşaat sektöründe fabrikalaşmaya gidilmesi olarak açıkladı. 

Dünyanın en büyük yapısının inşaatına başlandı! Maliyeti 50 milyar dolar...

Dünyanın en büyük inşaatı olarak tanımlanan Suudi Arabistan'da yükselecek olan Mukaab'ın inşasına başladı. 

Seat Tarraco’da tamı tamına 197 bin 500 TL’lik kampanya indirimi! Son yılların en büyük indirimi resmen başladı!

Seat, Tarraco modelinde son yılların en büyük indirime imza attı. Ekim ayı kapsamında Tarraco’nun fiyat listesini güncelleyen Seat, bu modele tam 197 bin 500 TL kampanya indirimi yaptı.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük yatında daire fiyatları 9.5 milyon Euro'dan başlıyor!

Dünyanın en büyük yatında 9.5 milyon Euro tutarından başlayan fiyatlarla, satılık 39 daire sunuluyor. Geminin 2024 yılında denize indirilmesi hedefleniyor. 

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.

başkanların en büyük camisi Haberi

başkanların en büyük camisi

Türkiye Diyanet Vakfı'nca (TDV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Balkanlar'ın en büyük camisinin temeli yarın atılacak.


TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA'ya yaptığı açıklamada, yarın düzenlenecek temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin yanı sıra Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılacağını söyledi.


Bilgin, nüfusunun yüzde 70'in Müslüman olan Arnavutluk halkının yüzyıllık özlemini gidermek amacıyla Tiran'da olduklarını vurgulayarak, Balkanlar'ın en büyük camisinin inşasıyla Arnavutluk Müslümanlarının yüzyıllık cami hasretinin sona ereceğini ifade etti.


İnşa edilecek camide aynı anda 4 bin 500 kişinin ibadet edebileceğini aktaran Bilgin, caminin inşa edileceği alanda ayrıca 332 kişilik bir konferans salonunun, 10 derslikli bir Kur'an Kursu'nun, sergi salonu, kütüphane, yemekhane, müze ve huzurevi de inşa edeceklerini...