29 / 03 / 2024

Basmane çukuru gölet projesi

Basmane çukuru gölet projesi

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Bahçeşehir Gölet projesinde Danıştay'dan yeni karar!

İmar planları ve ruhsatları mahkeme kararıyla iptal edilen Bahçeşehir Gölet projesi için belediye başkanına tanınan satış yetkisi kararına ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi.

Bahçeşehir Gölet projesinin ruhsat iptaline yapılan itirazlar reddedildi!

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” fonksiyonundaki Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'nde gölet bölgesindeki projeyle ilgili senelerdir devam eden davalarda yeni bir karar daha alındı. 

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Yozgat Büyük İncirli Köyü gölet projesinin akıbeti mecliste!

Yozgat'ta yapılması planlanan Büyük İncirli Köyü gölet projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özgür Karabat'tan Bahçeşehir gölet ruhsatları iptaline ilişkin açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bahçeşehir Gölet bölgesinde mahkeme kararıyla iptal edilen dükkan ruhsatlarının yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirtti.

Bahçeşehir gölet projesinin ruhsatları iptal edildi!

İstanbul'da senelerdir gündemden düşmeyen Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesinin ruhsatları mahkeme tarafından iptal edildi.

Kahramanmaraş Elbistan'da gölet yapılması talebi TBMM'de!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gölet yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de sit alanına gölet yapılması TBMM gündeminde!

Niğde Kayırlı köyündeki peri bacalarının yer aldığı sit alanına gölet yapılmasına izin verilme sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzin'de gölet projesinin yapımı TBMM'de!

Hatay'ın Erzin ilçesinde tarımsal sulama için gölet projesinin olup olmadığı meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Golyat kurbağası yavruları için gölet inşa ediyor!

Bir dergide yayınlanan çalışma ile Golyat kurbağasının, yavrularını korumak için taş taşıyarak gölet inşa ettiği ortaya çıktı. 

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Basmane çukuru gölet projesi Haberi

Basmane çukuru gölet projesi

İzmir’de Kültürpark’ın karşısında 20 yıldır 35 bin metrekarelik bir çukur var. Yıllar içinde dev bir çukura döndüğü için adına ‘Basmane Çukuru’ denilen projede tekrar başa dönüldü.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, özelleştirme furyasının yaşandığı o yıllarda dönemin Anavatan Partili Belediye Başkanı Burhan Özfatura, bu alanda bir Dünya Ticaret Merkezi yapılmasına karar verdi. İzmirlilerin yoğun tepkilerine rağmen ihaleye çıkıldı ve inşaatı 35 milyon dolar bedelle Güçbirliği Holding üstlendi. Ancak 1999’da eski başkanlardan Yüksel Çakmur, kentin mimarisini bozacağı ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesi ile dava açtı.

Güçbirliği Holding 2001 krizinde ortakları arasında olduğu EGS Bank nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile tanıştı. Güçbirliği Holding borçlarını ödese de arazinin yüzde 35’i TMSF’ye kaldı. 2014 yılına gelindiğinde TMSF hisselerini 117 milyon TL muhammen...