23 / 04 / 2024

batman belde kentsel dönüşüm konutları son durum

batman belde kentsel dönüşüm konutları son durum

Kentsel dönüşüm programı dahilinde ilimizde 2500 dairenin inşa edildiği açıklandı. Kentsel dönüşüm programı dahilinde inşaat ruhsatı verilen Belde mahallesindeki konutlar hızla yükselirken bu mahallede yeni bir semtin oluşacağı bildirildi.

Batman'da kentsel dönüşümle 2 bin 500 konut inşa ediliyor!

Batman'da kentsel dönüşüm programı dahilinde 2 bin 500 dairenin inşa edildiği açıklandı. Kentsel dönüşüm programında inşaat ruhsatı verilen Belde Mahallesi'ndeki konutlar hızla yükselirken bu mahallede yeni bir semtin oluşacağı bildirildi.

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu. Bu kapsamda ilde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. İşte belediye tarafından konuya ilişkin aktarılan detaylar...

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Masum Padir: Batman’ın imar sorunlarının çözülmesi gerekiyor!

Batman’da çözüm bekleyen imar ve kentsel dönüşüm sorunlarını konuşmak için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya siyasiler, dernek başkanları ve muhtarlar çağırıldı.

Batman İkiköprü'ye imar şartı!

Batman İkiköprü belde Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, nüfusu artan belde de biriken sorunları aşacaklarını söyledi. Karabulut, ''Yüzde 50 hibe destekli imar çalışmalarını gerçekleştirirsek, altyapı ağırlıklı projelerimizi hayata geçireceğiz'' dedi.

Batman'daki binaların dönüşüme ihtiyacı var!

Batman'daki eski yerleşim yerleri kentsel dönüşümle yenilenmeyi bekliyor. Bölgedeki yapıların 5 yıl içinde yenilenmesi planlanıyor.

TOKİ yeni Hasankeyf’in inşa çalışmalarına hız verdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  Ilısu Barajı göl sahasında kalan “Batman’ın Hasankeyf İlçesi 3 belde ve 105 köyde Kentsel Yeni Yerleşim Alanı”nda alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı.

Batman Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Batman Bahçelievler Mahallesi Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. 126 konuttan oluşan Hilalevler 45 yıl önce yapıldı.

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler mahallesinde aileler kentsel dönüşüm bekliyor. mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık'' dedi.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım Batman’da önemli açıklamalarda bulundu. İluh Deresi ve etrafındaki 9 mahalle ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Başbakan Yıldırım, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını belirtti.

Batman'daki kentsel dönüşüm Vali Ahmet Deniz’e anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolat, Vali Ahmet Deniz’i ziyaretinde Batman'daki kentsel dönüşümü ele aldı.

batman belde kentsel dönüşüm konutları son durum Haberi

batman belde kentsel dönüşüm konutları son durum

Kentsel dönüşüm programı dahilinde inşaat ruhsatı verilen Belde mahallesindeki konutlar hızla yükselirken bu mahallede yeni bir semtin oluşacağı bildirildi. Daha önce dubleks ve 3 katlı olarak inşa edilen Belde Yapı Kooperatifi konutlarının yerine dikilmeye başlanan yüksek binalar şehre apayrı bir görüntü kazandırıyor.


5 farklı firmanın inşa ettiği yüksek ve lüks binalarda yaklaşık 2500 daire oluşacağını belirten inşaat yetkilileri "Batman her türlü yeniliği kabul ettiği gibi modern yaşam alanlarını da tercih ediyor. Yeni yapılan binalar genelde "akıllı" olarak bilinen donanıma sahipler. Kat karşılığı olarak sahiplerinden alınan inşaatlar en geç 3 yılda tamamlanacak ve hak sahiplerine verilmeye başlanacaktır" dediler. 


Belde mahallesindeki inşaatların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen ve "gökdelen" diye tabir edilen konutların 12 ila 15 kat arasında değiştiği ifade edildi.


Batman...