26 / 04 / 2024

Batman kentsel dönüşümde 2 bin 500 konut inşa ediliyor!

Batman kentsel dönüşümde 2 bin 500 konut inşa ediliyor!

Kentsel dönüşüm programı dahilinde ilimizde 2500 dairenin inşa edildiği açıklandı. Kentsel dönüşüm programı dahilinde inşaat ruhsatı verilen Belde mahallesindeki konutlar hızla yükselirken bu mahallede yeni bir semtin oluşacağı bildirildi.



Kentsel dönüşüm programı dahilinde inşaat ruhsatı verilen Belde mahallesindeki konutlar hızla yükselirken bu mahallede yeni bir semtin oluşacağı bildirildi. Daha önce dubleks ve 3 katlı olarak inşa edilen Belde Yapı Kooperatifi konutlarının yerine dikilmeye başlanan yüksek binalar şehre apayrı bir görüntü kazandırıyor.


5 farklı firmanın inşa ettiği yüksek ve lüks binalarda yaklaşık 2500 daire oluşacağını belirten inşaat yetkilileri "Batman her türlü yeniliği kabul ettiği gibi modern yaşam alanlarını da tercih ediyor. Yeni yapılan binalar genelde "akıllı" olarak bilinen donanıma sahipler. Kat karşılığı olarak sahiplerinden alınan inşaatlar en geç 3 yılda tamamlanacak ve hak sahiplerine verilmeye başlanacaktır" dediler. 


Belde mahallesindeki inşaatların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen ve "gökdelen" diye tabir edilen konutların 12 ila 15 kat arasında değiştiği ifade edildi.


Batman Gazetesi


Geri Dön