25 / 04 / 2024

batman türbe

batman türbe

Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak Zeynel Bey Türbesi'nin, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınmasını öngören alt proje, Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.

Ev fiyatları uçtu! Vatandaş uygun fiyata ev bulmakta zorluk yaşıyor!

Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci artan fiyatlardan sonra vatandaşların ev bulmakta zorluk yaşadığını belirterek yaşanan durum hakkında değerlendirme yaptı.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından Batman'da 90 bin metrekare alanda inşaat çalışmaları tamamlanan 810 yatak kapasiteli Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

TPAO için İstanbul ve Batman'da iki sahaya kamulaştırma kararı!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul ile Batman'daki iki sahanın kamulaştırılmasına karar verdi...

Batman Güven Yapı Malzemeleri Nakliye Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Batman Güven Yapı Malzemeleri Nakliye Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Silivri'de 4 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Tuncay tarafından kuruldu. 

KİP Batman ve Sivas’ta mağaza açtı!

Türkiye’nin önde gelen erkek moda markaları arasında yer alan KİP, mağazalaşma hamlesinin önemli adımlarından birisi olarak Batman ve Sivas’ta iki yeni mağaza açtı.

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

Çin Uygur camilerini yıkıyor!

Çin'de Uygur Türklerine ait camilerin yıkıldığı iddiasıyla ilgili yeni verilere ulaşıldı. Bölgenin uydu görüntüleriyle 100 cami ve türbe belirlenerek son durumları kontrol edildi.

TOKİ Batman Ciğerlo 2019 projesi 26 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Batman Ciğerlo 2019 projesi başvuru tarihleri ne zaman? TOKİ Batman Ciğerlo 2019 başvuru şartları belli oldu mu? TOKİ Batman Ciğerlo 2019 detayları nedir? TOKİ Batman Ciğerlo 2019 projesi 26 soruda tüm detaylarıyla...

batman türbe Haberi

batman türbe

Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak Zeynel Bey Türbesi, kasımda Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.


Ilısu Barajı ve HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi'nin Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınmasını öngören alt projeleri, Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı.


Projeye göre, bin 100 tonluk türbenin, tek parça halinde, bütüncül olarak taşınması öngörülüyor.


DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Batman Valiliğinde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, baraj yapım çalışmaları kapsamında 2010-2016 yıllarında 46 bin 998 hektarın kamulaştırıldığını, bunun karşılığında vatandaşa 667 milyon 612 bin lira ödeme yapıldığını söyledi.


Yeni Hasankeyf yerleşim yerinde esnaf için planlanan 126 iş yerinin yer alacağı çarşının inşaatının devam ettiğini belirten Eker, Zeynel Bey Türbesi'nin "Anıt Eserlerin Taşınması ve...