20 / 04 / 2024

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 



Yalova’da AKP’li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, belediye meclis toplantısında, kendilerinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce arazi satışına dikkat çekti. Soyer, arazilerden birisinin 40 dönüm büyüklüğünde olduğunu ve bunun belediyenin Yeşil Körfez Su Birliği'ne olan 11 milyon TL borcu karşılığında verildiği iddiasında bulundu. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Soyer, "Orada toplamda 40 dönüm kadar arazi içinde Yaren Baba'nın türbesi de olan bir arazi seçimlerden önce satıldı. Yaklaşık 40 dönüm, Yaren Baba'nın olduğu alan yaklaşık 10 dönüm. Tabi yatır var içinde. Yaren Baba bir yatır, Hasan Baba'nın kardeşi olduğu söyleniyor. Uzun yıllardır ziyaretçi akınına uğrayan Şenköy'de bir derviş diyoruz, bir yatırımız var. Şu anda hukuki süreçte ne yapabiliriz bilmiyorum, araştıracağız. En azından yatırın olduğu, ufak da olsa bir alanı geri alabilirsek, başarabilirsek biz çok mutlu olacağız" dedi.

600 dönümlük arazi satıldı

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in açıklamalarına cevap veren eski CHP’li belediye başkanı Avni Kurt, "Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, benim belediyeyi kazandığım dönem AKP’den belediye başkan yardımcısıydı. Onların döneminde Çınarcık’ta 600 dönüm yer satıldı. Çok düşük fiyatlarla adeta peşkeş çekildi. Ben bunu yargıya taşıdım. Şuanda İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi. İnanıyorum ki bu konuda ciddi anlamda ceza alacaklar" şeklinde konuştu.

Yalova daki Yaren Baba Türbesi nin satıldığı iddia ediliyor!

Avni Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti: "Soyer’in başkan yardımcılığı döneminde belediyeyi 100 milyon TL kamu zararına uğrattılar. Soyer, bugün bunları söylüyor ama karıştırdığı bir şey var. 40 dönüm arazi satıldı diyor fakat orası imar dışında. Ben burasını vatandaşa satmadım. Orada net olarak türbe var veya yok bir mezar taşı var. Belediye meclis kararıyla ayırdık. Tahsisini de yine aynı şekilde Şenköy Muhtarlığı'na yaptık. Toplamda mezar alanı 50 metrekare yok. Mezarın da içinde olduğu 5 dönümü tapudan tahsisini yaparak köye mesire alanı olarak bıraktık."

Arsa Çınarcık Belediyesi'nin malıdır

Kurt, "Çınarcık ve Yalova Belediyesi'nin ortak olduğu barajımız var. Biz yönetiyoruz. Çınarcık Belediyesi'nin 16 milyon borcu vardı. İndirimler ile 12 milyona düştü. O arsayı da yine ortağımız söz hakkımız olan Yeşil Körfez Su Birliği’ne borç karşılığında sattık. Çınarcık Belediyesi’nin ortak olduğu kuruma devredildi. Mahsuplaşma gibi düşünün. Bir başkasına satılmış gibi bir durum söz konusu değil. O arsa yine Çınarcık Belediyesi'nin malıdır. Bizim dönemimizde belediyenin de borcu kalmamıştır. Öte yandan Baraj meclis toplantısında Şenköy’deki 40 dönüm arsanın 5 dönümünü tapuya şerh koymak şartıyla yine aynı köy muhtarlığına mesire alanı olarak devredildi" diye konuştu.

 


Geri Dön