28 / 03 / 2024

baumit dünya çevre günü

baumit dünya çevre günü

Dış cephe ısı yalıtım alanının uzman markası BAUMİT, “Yalıtım, geleceğimize yatırımdır” sloganıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor...

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışı yapıldı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 10 millet bahçesinin daha açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapım çalışmaları tamamlanan 10 millet bahçesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil bir dünya için tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Çevre Günü mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum, ifadelerine yer verdi. 

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda konuştu. Kurum, Türkiye'de 450 bin müteahhit olduğunu, bu sayı ile Türkiye'nin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını kaydetti.

Dünya konut krizine etkili çözüm: Çevre dostu evler!

Dünya konut krizine etkili çözüm bulundu. Cal-Earth şirketi, evlerin yapımında kum ve kil olmak üzere maliyeti düşük ve tamamen çevre dostu doğal malzemelerin kullanılmasını öngören projeleri hazırladı. İşte sıradışı görünümüyle dikkat çeken çevre dostu evler...

Mehmet Özhaseki'den Dünya Şehircilik Günü mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası boyandı!

Yaklaşan 5 Haziran Dünya Çevre günü öncesinde hizmet binasının ihata duvarını mavi boya ile renklendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek oldu.

Zonguldak Belediye plajı 436 mavi bayrakla dünya 2'ncisi!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Mater, "Bu yıl 436 mavi bayrak alarak dünya ikincisi olduk. Bu bizim için büyük bir onur" dedi.

Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Dünya Çevre Günü’nde “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda buluştu. Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu.

İzmir Çiğli'de Dünya Çevre Günü paneli düzenlendi!

Çevreci politikaları ve çevreci uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Dünya Çevre Günü” paneli düzenlendi.

baumit dünya çevre günü Haberi

baumit dünya çevre günü



Baumit, yaz ve kış aylarında sağladığı düşük enerji ihtiyacı ve %50 daha düşük karbondioksit emisyonu sayesinde gelecek nesillere daha iyi bir doğa bırakmayı hedefliyor. Harcanan toplam enerjinin yaklaşık yüzde 40’ı konutlarda tüketiliyor. Bu nedenle marka, konutlarda sağlanacak tasarrufun önemine dikkat çekiyor. 


Baumit, son yıllarda özellikle yaz aylarında giderek artan klima ihtiyacının azaltılması ve soğuk mevsimlerde de ısınma maliyetlerinin düşürülmesi ile enerji tasarrufuna katkıda bulunabileceğini belirtiyor. Binalarda yapılacak dış cephe ısı yalıtımı tadilatı ile enerji maliyetlerinden yüzde 50’yi aşan oranlarda tasarruf edilebileceğine değinen firma yetkilileri, hatta pasif enerji veya sıfır enerji standartlarına uygun inşa edilen yeni yapılarda, işletme giderlerinin çok daha düşük düzeylere indirilebileceğini belirtiyorlar.


Konutlara yapılacak dış cephe ısı yalıtımı ile her mevsim konforlu mekân iklimi yaratılarak uykusuzluk çekilen yaz geceleri,...