19 / 04 / 2024

bayraklı inşaatlar

bayraklı inşaatlar

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

Giresun'daki yol inşaatları TBMM'de konu oldu!

Giresun'daki yol inşaatlarının uzun süre bitirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Giresun Milletvekili Bünelt Yener Bektaşoğlu, sorularını Bakan Arslan'a sordu..

Ferdi Erdoğan: Günümüz inşaatları 100 yıl için yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli” dedi. 

Manisa'daki okul inşaatlarının yatırım miktarları TBMM'de!

Manisa ili ve ilçelerindeki derslik açığına ve okul inşaatlarına yapılan yatırım miktarları meclis gündeminde konu oldu..

Cezaevi inşaatlarına ilişkin 2 sorun mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapımına başlandığı halde tamamlanamayan cezaevi inşaatları ile ilgili yazılı soru önergesi hazırladı..

Tamamlanamayan hastane inşaatları mecliste konu oldu!

Süresi içinde tamamlanamayan hastane inşaatları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor!

Sultangazi Belediyesi, eğitime yönelik yatırımlarını yeni üniversiteler ile devam ettiriyor. Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor.

Antalya Tonguç’ta kavşak inşaatları tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Projesi kapsamında Tonguç Caddesi üzerinde başlattığı hemzemin geçiş ve katlı kavşak inşaatları geçtiğimiz gün tamamlandı.

Halep Cerablus'ta konut inşaatları hızlandı!

Halep'in Cerablus ilçesinde, artan nüfus yoğunluğunun konut ihtiyacını karşılamak için yeni bina inşaatları hızlandı. Cerablus Fırat Kalkanı Harekatıyla kısa sürede yeni bir çehreye büründü.

Asım Akansoy: İşçi güvenliği yoksa inşaatlar durdurulmalı!

İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Bakan Saner’e göre denetim yapılırsa inşaatların tümü duracakmış. Eğer konu insan sağlığı ise, konu işçi güvenliği ise, konu insanların hayatı ise gerekirse tüm inşaatlar durdurulur” dedi.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Ertan Sapankaya: Konut inşaatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz!

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri dikkate alındığında 2017-2021 yılları arasında konut inşaatlarında İlk üç yılda yüzde 10 son iki yılda ise yüzde 12 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Yoav Galant: Gush Etsyon'da inşaatlar yapılmalı!

İsrail İskan Bakanı Yoav Galant, Kudüs'ün güneyindeki Gush Etsyon'a ziyaret düzenledi. Bölgede yarım milyon yerleşimcinin yaşayacağını belirten Galant, "Gush Etsyon'da inşaatlar yapmamız gerekiyor. Burası tarihi ve stratejik önem taşıyor." dedi.

bayraklı inşaatlar Haberi

bayraklı inşaatlar

Bayraklı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan birinci meclis oturumu gerçekleşti. İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; ensafın kira sıkıntısı ve 12 mahalleyi içeren kat sınırlaması hakkındaki önergeler ele alındı. 

Önceki meclis toplantısında tartışılan 5. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet, Tepekule, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar ile Org. Nafiz Gürman mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisi yeniden tartışıldı. İlgili mahallelerde bugüne kadar kat sınırlaması için herhangi bir sınır bulunmazken, yapılacak bina inşaatlarda kat sınırlamasına dair öneri  maddeleri bir sonraki oturumda görüşülmek üzere ‘acil’ kaydıyla komisyonlara gönderildi.

"Kiracılar mal sahiplerinin inisiyatifine kalmamalı"

İlçe esnafının, mal sahipleri ile kira konusunda sorun yaşadığını söyleyen AKP’li Meclis Üyesi Mikail Bilici, “Pandemi öncesi esnaf ile mal sahibi arasında tanzim edilen kontratlar var....