23 / 04 / 2024

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 



Bayraklı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan birinci meclis oturumu gerçekleşti. İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; ensafın kira sıkıntısı ve 12 mahalleyi içeren kat sınırlaması hakkındaki önergeler ele alındı. 

Önceki meclis toplantısında tartışılan 5. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet, Tepekule, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar ile Org. Nafiz Gürman mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisi yeniden tartışıldı. İlgili mahallelerde bugüne kadar kat sınırlaması için herhangi bir sınır bulunmazken, yapılacak bina inşaatlarda kat sınırlamasına dair öneri  maddeleri bir sonraki oturumda görüşülmek üzere ‘acil’ kaydıyla komisyonlara gönderildi.

İzmir Bayraklı da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

"Kiracılar mal sahiplerinin inisiyatifine kalmamalı"

İlçe esnafının, mal sahipleri ile kira konusunda sorun yaşadığını söyleyen AKP’li Meclis Üyesi Mikail Bilici, “Pandemi öncesi esnaf ile mal sahibi arasında tanzim edilen kontratlar var. Hepimiz tanığız ki; pandemi ile beraber her şey karmakarışık oldu. Pandemi, kiracı esnaf ve mal sahipleri arasında da sıkıntı yarattı. Hükümet de belediye olarak biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmalıyız. Kiracılar mal sahiplerinin inisiyatifine kalmamalı. Nasıl yapabiliriz bilmiyorum ama burada bir zulüm var. Bu zulmü görmezden gelmeyelim” dedi.

Cumhurbaşkanı’na çağrı yapan CHP’li Meclis Üyesi Ertuğrul Civelek de, “Bu belediyemizle olacak iş değil. Cumhurbaşkanımız ‘kapatacaksınız’ diyor, kapatıyoruz. Biz devletimizin yanındayız. Ancak biz de Cumhurbaşkanımızdan şunu bekleriz; ‘6 ay mal sahipleri kira almasın’ desin. Bu taşın altına herkesin elini sokması lazım. Esnaf 17 gün kapattı, mal aldılar iş yapamadılar, yarın ne olacağı belli değil. Kiralarla ilgili meclisten bir karar çıkartılması lazım. Bunun önünü alamayız. İki kahveci esnafı arkadaşımız intihar etti. Yarın bir gün yine arkadaşlarımız intihar ederse ah vah deriz” ifadelerini kullandı.

İzmir Bayraklı'daki dönüşümde son durum ne?


Geri Dön