20 / 04 / 2024

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2002-2013 yılları arasında 286 HES'in işletmeye alındığını; 179 HES'in ise inşaatı devam ettiğini, bu projeler için özel sektör tarafından 12 milyar dolar civarında para harcandığını bildirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İBB Meclisinde İBB'nin 2024 yılına ait mali bütçesi tartışmaya açıldı. MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönüşüm ile ilgili tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Emeklilere AK Parti Başkanvekili'nden müjde: En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi oluyor? Hemen bakın!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, emekli maaşlarına yapılacak ara zammın detaylarını açıkladı ve bu konuda yapılan çalışmaların ne zaman başlayacağını ilk kez duyurdu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2023? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Çocuğu ilkokul ve liseye giden ailelere müjde! Başvuran bu kişilere 864 TL burs verilecek! Hemen bakın, kaçırmayın!

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında duyurduğu bilgiye göre, ilk ve ortaöğretimdeki burs miktarları artık 863 TL seviyesine yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Tokat Havalimanı'nın yüzde 70'i tamamlandı!

Çalışmalarına devam eden AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, inşaatı süren Tokat Havalimanı inşaatını gezerek yetkililerden bazı bilgiler aldı.

Faizsiz konut sistemi denetim altına alınıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, faizsiz konut edindirmeyle ilgili satış yapan firmaların denetim altına alınmasını içeren kanun teklifinin Meclis Başkanlığına sunulduğunu belirtti. 

1915 Çanakkale Köprüsü bu yıl sonunda açılabilir!

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarında incelemelerde bulundu. Turan köprünün 2021'nin sonunda açılabileceğini dile getirdi. 

Mehmet Tevfik Göksu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümü artırmak için AK Parti grubu olarak UKOME'den izin alma ve para yatırma zorunluluğunu kaldırdıklarını dile getirdi.

Engin Altay'dan kira yardımı eleştirisi!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, iktidarın esnafa yönelik kira yardımı uygulamasını eleştirerek yardım tutarının esnafın kira giderini karşılamaktan uzak olduğunu iddia etti.

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia etti.

Murat Köse'den Ankara Büyükşehir'e raylı sistem eleştirisi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımlarını eleştirdi.

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını belirtti.

İzmir'de depremzedelere 5 aylık kira yardımı peşin ödenecek!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmirli depremzedelere 5 aylık kira yardımlarının peşin olarak yapılacağını ve 4 bin vatandaşın en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceğini açıkladı. 

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Haberi

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in yazılı soru önergesini yanıtlayan Eroğlu, HES Projelerinde, suyun ve tabii hayatın korunması ile suyun yöredeki insan, bitki ve hayvanların ihtiyaçlarında kullanılmasının öncelikli olduğunu ifade etti.


Ekonoljik dengenin korunması ve sürdürülebilmesi için gerekli olan; tarım alanları için sulama suyu, tabii hayat suyu, içme ve kullanma suyu ile diğer kadim su haklarından arta kalan su ile enerji üretilmesinin hedeflendiğini kaydeden Eroğlu, şirketler ile imzalanan Su Kullanımı ve İşletme Anlaşmalarında, su havzasının, çevrenin, yöre insanının ve ihtiyaçlarının korunması esasına dayalı olduğunu; aksi davranışların yaptırımlarının anlaşmada belirtildiğini aktardı. Eroğlu, tabii hayat suyu, içme ve kullanma suyu ile diğer kadim su haklarından artakalan su ile enerji üretildiığini ve bu hususun firmalar ile imzalanan su kullanım hakkı anlaşmaları ile teminat altına...