16 / 04 / 2024

Engin Özkoç'tan Tozkoparan çağrısı!

Engin Özkoç'tan Tozkoparan çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kentsel dönüşüm sıkıntılarının devam ettiği İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi için çağrı yaptı.



 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi sakinleriyle partisinin genel merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dünya'da yer alan habere göre, kentsel dönüşüm mağdurlarının hayatları boyunca bir konut alabilmek için çalıştıklarını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Arkamda gördüğünüz arkadaşlarım, sadece aileleri için tekrar evlerinin borçlanmasına karşı çıkıyorlar. Haksızlar mı? Evleri varken şu anda evleri ellerinden alındı. Orada oturuyor yaşlılarına, hastalarına bakıyorken; elektrikleri, doğal gazları kesildi. Şimdi evleri yok. Şimdi umutları da ellerinden alınmak istiyor. ‘Bir muvafakatname değil, sözleşme imzalayalım, başımıza ne geleceğini görelim, riskli alanın bilimsel dayanağı yok, ne olacağı kaç tane bina yapılacağı belli değil’ diyorlar. Geleceklerini şeffaf şekilde görmek istiyorlar. 180 bin lira borçlanacak halleri yok. Kimin var? Şimdi evleri hiç hesap verilmeden, sorulmadan alınmaya çalışılıyor. Sonuna kadar yanlarındayız." şeklinde konuştu.

Engin Özkoç tan Tozkoparan çağrısı!

Özkoç sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "Onlara bir muvafakatname imzalatmaya çalıştılar. Bir sözleşme değil, tek taraflı. 'Bunu imzalayacaksınız. Gideceksiniz kiraya yerleşeceksiniz. Ev sahibi olabilmek için 180 bin lira borçlanacaksınız. Bunu kademeli olarak memura yapılan zamlarla ilgili enflasyon oranında arttıracağız. Bunu ödeyeceksiniz. Tekrar öyle ev sahibi olabilirsiniz' diyorlar. Oysa ki onların evleri vardı. Onlar sadece yaşayabilmek ve ekmeklerini kazanabilmek pandemi sürecinde aç kalmamak için mücadele ediyorlardı." 

Engin Özkoç tan Tozkoparan çağrısı!

Özkoç, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu arkadaşlar sahip oldukları şeyin kendilerine hakkıyla iade edilmesini istiyorlar. Bu arkadaşlar ev sahibiydiler ve evlerinin borçları yoktu. Yine ev sahibi olmak ve borçları olmasın istiyorlar. Yaşlılarıyla, hastalarıyla mağdur bırakılmasın istiyorlar. Bu sürecin ne kadar süreceğini, ne kadar dışarıda kirada kalacaklarını, binanın ne zaman kendilerine teslim edileceğini bilmek istiyorlar. Orada uygarca kendi geleceklerini sürdürmek istiyorlar."

CHP'li Özkoç son olarak iktidarın kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşayanları muhatap alması ve onlarla uzlaşması gerektiğini söyledi.

 

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm çıkmazı!


Geri Dön