26 / 04 / 2024

Altan Elmas'tan özel bankalara faiz çağrısı!

Altan Elmas'tan özel bankalara faiz çağrısı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas özel bankalara faiz çağrısı yaptı.



 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen yüzde 20 indirim kampanyası başladı.

Toplantıda açıklamalar yapan KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektörünün öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Gayrimenkul sektörünün ekonominin lokomotifi olma özelliğini her zaman sürdürdüğünü dile getiren Elmas, Türkiye ekonomisi içinde yüzde 8'lik büyüklüğe sahip sektörün, doğrudan ve dolaylı olarak 250 alt sektörü ve alt etkeni direkt etkilediğini söyledi.

Özel bankalara faiz çağrısı

Hükümetin kısa bir süre önce KDV ve tapu harcında indirime gittiğini söyleyen Elmas, bu teşvikler için de teşekkür etti. Altan Elmas, bu indirimlerden sonra kamu bankalarının başlattığı ve bazı özel bankaların da katılımıyla faizlerin düşürüldüğünü, 500 bin liraya kadar alımlarda 10 yıl vadeli konut kredilerinde aylık faiz oranının yüzde 1'in altına, yüzde 0,98'e indirildiğini de söyledi.

Konut kredilerinde yüzde 1 faiz oranının psikolojik bir eşik olduğunu söyleyen Elmas, bu rakamın üzerine çıkıldığında konut satışlarının yavaşladığını dile getirdi.

Özel bankaların da konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98'e düşürmesi gerektiğini belirten Elmas, yüzde 0,98 faiz oranının yıl sonuna kadar sürdürülmesi halinde 2018 yılında 1 milyon 450 bin konut satışı yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön