26 / 04 / 2024

özel bankalarda faizler inecek mi

özel bankalarda faizler inecek mi

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas özel bankalara faiz çağrısı yaptı.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

Ev alacaklar banka yerine inşaat şirketlerinden kredi istiyor! Özel bankalarda faizler yüksek!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, konut satışlarını ve konut sektörünü değerlendirdi. İşte Yedikardeş'in o açıklamaları...

Kredi faizlerinde beklenmedik yükseliş! Bankacılardan şok açıklamalar!...

Ekonomi yönetiminin krediler üzerinden aldığı tedbirlerin maliyete yansımasıyla beraber bir süredir çıkışta olan mevduat ve kredi faizleriyse özel bankalarda daha da artmış durumda.

Konut kredisinde faizler yükseliyor mu?

Kamu bankalarında aylık yüzde 1,2-1,44 arasında değişiklik gösteren oranlarda konut kredisi kullandırılırken özel bankalarda yüzde 2,5-2,75 arasında kredi faizleri bulunuyor. Konut fiyatlarındaki hızlı yükselişler dikkate alındığında konut kredisi talebinin oldukça gerilediği belirtiliyor...

Bankalarda faizler yüzde 18'e kadar yükseldi!

Merkez Bankası'nın son toplantısında piyasa beklentilerini aşan 200 baz puanlık faiz artışı mevduat faizlerinde beklenen hareketi beraberinde getirdi. Bu durum karşısında bir hafta önce yüzde 13-14 seviyesinde tuttuğu faiz oranını yüzde 17-18’e çıkaran bankalar oldu.

Konut kredisinde Kasım tarifesi!

Sıfır konutta yüzde 0.64, ikinci elde ise yüzde 0.74 oran sunan kampanya sona erince, faizler yeniden yüzde 1 seviyesini geçti. Piyasada ortalama faiz oranı yıllık yüzde 15.10'a yükseldi. Bu rakam, aylık yüzde 1.25'e işaret ediyor. Özel bankalarda aylık yüzde 1.80'e çıkan oranlar uygulanıyor.

Konut kredisi faizleri zirveye koşuyor!

Konut kredisi faiz oranları zirveye koşuyor. Sıfır konut için aylık yüzde 1'in altında faiz teklif eden tek kamu bankası var. Özel bankalarda ise konut kredisi faizleri yüzde 1.15 ile yüzde 1.80 seviyeleri arasında değişiyor.

Özel bankalara icra tepkisi!

Ekonomik İstikrar Paketi’ne destek vereceklerini açıklayan özel bankaların tam aksi uygulamalarına da adeta tepki yağdı. Kredi tutarının 10 katı teminat istenirken, zora koşulan yapılandırmaya da fahiş faizler dayatılıyor

Konut kredisi faizlerinde indirim yarışı!

Konut kredisi faizlerinde indirim yarışı sürüyor. Kamu bankalarının ardından özel bankalarda teker teker konutta yüzde 0.98’e varan oranlar açıklamaya başladı. Merkez Bankası’nın 12 Aralık’taki son indiriminin ardından konut kredisi faizlerinin daha da düşmesi bekleniyor...

Hangi bankaların konut kredisi faizleri yüzde 1’in altına indi?

Kamu bankalarının ardından özel bankalarda konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmeye başladı. Güncel olarak yedi banka %1’in altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. 

Evde kredi rekabeti faizi aşağı çekecek!

Konut alımı için ciddi bir talep birikirken, yüzde 1.10 seviyesi altında faiz sunan özel bankaların sayısı da çeşitlendi. Bu rekabet, yakın dönemde özel bankalarda yüzde 1’in altında konut kredisi faizlerinin sinyalini veriyor

Konutta kredi hareketliliği!

Merkez Bankası'nın üç ayda üç indirim yapıp, faizi yüzde 14'e kadar indirmedi, konut kredilerine de yansıdı. Kamu bankalarında 180 ayda yüzde 0.99 olan faiz oranları, özel bankalarda da yüzde 1.07'ye kadar indi.

özel bankalarda faizler inecek mi Haberi

özel bankalarda faizler inecek mi

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen yüzde 20 indirim kampanyası başladı.

Toplantıda açıklamalar yapan KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektörünün öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Gayrimenkul sektörünün ekonominin lokomotifi olma özelliğini her zaman sürdürdüğünü dile getiren Elmas, Türkiye ekonomisi içinde yüzde 8'lik büyüklüğe sahip sektörün, doğrudan ve dolaylı olarak 250 alt sektörü ve alt etkeni direkt etkilediğini söyledi.

Özel bankalara faiz çağrısı

Hükümetin kısa bir süre önce KDV ve tapu harcında indirime gittiğini söyleyen Elmas, bu teşvikler için de teşekkür etti. Altan Elmas, bu indirimlerden sonra kamu bankalarının başlattığı ve bazı özel bankaların da katılımıyla faizlerin düşürüldüğünü, 500 bin...