16 / 04 / 2024

belediye adres değişikliği

belediye adres değişikliği

Çevre temizlik vergisi mükellefinin herhangi bir adres değişikliği ya da emlak ve satımlarında bağlı bulunulan belediyenin, bu durumdan haberdar edilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi adres değişikliği nasıl yapılır?

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

Adres değişikliği bildirim süresi 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresinin değişmesi durumunda belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. İşte adres değişikliği bildirim süresi 2021...

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarında uygulanacak projelerde vergi istisnalarına ilişkin düzenleme yapılması amaçlanıyor.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Atakule GYO şirket merkezinin adresi değişti!

Atakule GYO'nun adres değişikliği 31 Ağustos 2020 tarihinde tescillendi ve 10149 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinin 644 numaralı sayfasında ilan edildi.

Gebze Belediye Meclisi'nde 'imar değişikliği' mesaisi!

AKP'li Gebze Belediye Başkanı, İçişleri Bakanlığı tarafından meclis toplantılarını 3 ay erteleme kararı karşısında meclisi 'imar değişikliği' nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklifte konukevleri ile sığınma evleri hakkında düzenlemeye yer verildi...

Belediye Kanununda değişiklik teklifi verildi!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verdi..

Çevre temizlik vergisi adres değişikliği nasıl yapılır?

Çevre temizlik vergisi mükellefinin herhangi bir adres değişikliği ya da emlak ve satımlarında bağlı bulunulan belediyenin, bu durumdan haberdar edilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi adres değişikliği nasıl yapılır?

Torunlar GYO'da adres değişikliği!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yazılı açıklamaya göre Şişli Şubesi adres değişikliğini yayınladı.

Belediye kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

Akın Üstündağ'ın ilk imza sahibi olduğu 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Mayıs'ta TBMM başkanlığına geldi. Kanun teklifi 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona sunuldu.

belediye adres değişikliği Haberi

belediye adres değişikliği

İşyeri olarak kullanılan taşınmaz mallar için her sene çevre temizlik vergisi ödeniyor. Bu vergiyi taşınmaz mal sahipleri değil, kullanıcısı ödüyor. İşyerindeki kişi eğer kiracı ise vergi mükellefi oluyor.


Vergi sorumluluğu, taşınmazın kullanımı ile birlikte başlıyor. Kullanımda olmayan taşınmaz mallar için çevre temizlik vergisi ödenmiyor.


Vergi mükellefinin herhangi bir adres değişikliği ya da emlak ve satımlarında bağlı bulunulan belediyenin, bu durumdan haberdar edilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi adres değişikliği nasıl yapılır?


Kişi mülkün sahibi ise mülk satıldığında, kişi kiracı ise taşındığında bağlı olunan belediyenin Hesap İşleri Müdürlüğüne, bir dilekçe ile başvurarak değişikliklerin bildiriyor. 


Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe:


............. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 

                         ...