28 / 03 / 2024

Belediye hizmet alanı danıştay

Belediye hizmet alanı danıştay

Arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, belediye hizmet alanı nedir?

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Belediye konut alanı imarlı tam 8 arsa satacak! 

Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat'ta yer alan konut imarlı 8 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 24 Mayıs tarihinde yapılacak.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Mahkemenin dur kararıyla planlar değişti! 

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1’inci etap imar planlarında, Arnavutköy’deki bir 'belediye hizmet alanı' düzenlemesi sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kanal İstanbul planlarında yeni düzenlemeye gidildi...

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Sarıgazi Mahallesi, 157 Ada Park Parselin Belediye Hizmet Alanı olarak Planlanmasına Yönelik 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Kanal İstanbul İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası)Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap İdari Hizmet Alanı ve Kapalı Spor Tesisi Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Esenler’de eğitim arazisi 'emniyet hizmet alanı' oldu!

Esenler Belediyesi Meclisi, Menderes Mahallesi’ndeki ilköğretim eğitim alanını, il milli eğitim müdürlüğünün itirazına karşın “emniyet hizmet alanına” çevirdi. Müdürlük eşdeğer arazi talep etti. CHP’li üye Şahin, “Eşdeğer arazi nerede” dedi. AKP’li üye Ciner, “Anadolu yakasında” diye konuştu.

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.

TOKİ'nin satışa çıkardığı arsayı Karşıyaka Belediyesi aldı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Hazine’ye ait olan ve senelerdir belediye hizmet alanı olarak kullanılan arsa TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. 8,5 dönümlük arsayı 21 milyon 400 bin lira bedelle Karşıyaka Belediyesi aldı.

Beylikdüzü Kavaklı'ya kreş inşa edilecek!

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nıda Kavaklı Mahallesi'nde bin 367 metrekarelik belediye hizmet alanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kreş yapılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz tahsisi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Alibeyköy İSKİ hizmet alanı imar planı tadilatı askıya çıktı!

Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Deresinden etkilenen bir kısım Alanın İSKİ Hizmet Alanına alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kemerburgaz emniyet hizmet alanı düzenlenmesine ilişkin itiraz planı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mevkii, Mimar Sinan Mahallesi, Emniyet Hizmet Alanı Düzenlenmesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 11 Mart 2019 tarihinde askıya çıkarıldı...

Belediye hizmet alanı danıştay Haberi

Belediye hizmet alanı danıştay

Belediye hizmet alanı nedir?

Fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde açıklanıyor.


Belediye hizmet alanı; Belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerinin götürülebilmesi için gerekli itfaiye, acil yardım ve kurtarma, ulaşıma yönelik transfer istasyonu, araç ve makine parkı, bakım ve ikmal istasyonu, garaj ve triyaj alanları, belediye depoları, asfalt tesisi, atık işleme tesisi, zabıta birimleri, mezbaha, ekmek üretim tesisi, pazar yeri, idari, sosyal ve kültürel merkez gibi mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçları karşılamak üzere kurulan tesisler ile sermayesinin yarıdan...