29 / 03 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.



Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde yer alan 3 bin 720 metrekarelik Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen araziyi, yıllarca imar değişikliği bekleyen mülk sahipleri, uygun fiyata bir firmaya sattı.

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre; bu satıştan yaklaşık 40 gün sonra Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirilen arazide imarı değiştirildi. Park, okul veya kütüphane gibi hizmet alanı olarak kullanılması planlanan arazi Ticaret Konut Alanı olarak değiştirildi ve 15 katlı konut yapılmasının önü açılarak değeri yükseltildi. Teklifi veren firmanın imar değişikliği konusunda önceden garanti aldığı ileri sürüldü. 

ŞÜPHELİ SATIN ALMA

Daha öncesinde deprem toplanma alanı ve yeşil alan olarak görülen bölge Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından tartışmalı bir sürecden sonra imara açılmış, burada bölgenin en kıymetli dairelerinin bulunduğu 15 katlı konutlar yapıldı. Yaklaşık 3 bin 800 metrekatrelik bir parsel ise Belediye Hizmet Alanı olarak ayrıldı.

Yapılaşma sırasında yüzde 64 oranında tüm maliklerden bağış alındığı, fakat bu parselde bulunanların hacizi olduğu için mülk sahiplerinin bağış veremediği belirlendi. Mülk sahiplerinin kapısını 40 gün önce bir firmanın çaldığı ‘Belediye hizmet alanını satın almak istiyoruz’ dediği ileri sürüldü. Mülk sahipleri, araziyi satış değerinin altında sattı.

“ADRESE TESLİM İMAR DEĞİŞİKLİĞİ”

Aradan geçen 40 gün sonrasında arazi, 2.30 emsal 15 katlı konut imar değişikliği için Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi ve Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Beyhan Külekçi SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, 13 Kasım’da terki yapılan arazinin 9 Kasım’da belediye meclisinin gündemine geldiğini belirtti. Külekçi, “Daha belediyeye terki yapılmadan gündeme getirilmiş. Gündeme geldiğinde karara bağlanılan 9 Kasım ile 20 Kasım tarihleri arasında belediyeye terki yapılıyor. Her şey hesaplı, her şey kitaplı, söz verilmiş, adrese teslim imar değişikliği” diye konuştu.

Bir önceki sahiplere neden imar değişikliği yapılmadığını soran Külekçi, bunun için hacizli parselin bir bahane olamayacağını belirtti.

MÜLK SAHİBİ: KAHRIMDAN ÖLÜRÜM…

Külekçi, önceki mülk sahiplerinden birinin de mesajını paylaştı. Değerinin çok altında arsayı satan mülk sahibi, ‘Burası konut olursa kahrımdan ölürüm’ dedi..

“VATANDAŞA PİYASA KOŞULLARINDA SATARIZ”

Diğer yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkanvekili Osman Toprak, bu konuyu gündeme getiren CHP’li meclis üyesi Külekçi’ye “Kendi mülkümüzü konuta çevirerek vatandaşla piyasa koşullarında mutabakat sağlanırsa almayı kabul ederse kendisine satacağız. Şahsa özel bir şey olmadığını siz de biliyorsunuz. Kafa karışıklığı oluşturmak için söz aldınız” diyerek belediyeyi savunmuştu.

“İTİRAZ EDECEĞİZ, DAVA AÇACAĞIZ”

Külekçi ise tepkisini, “Bunun adı dünyanın her yerinde kişiye özel, ön anlaşmalı ve garantili imar değişikliğidir. Ve kafaları karıştırması gerekir. İtiraz edeceğiz. Dava açacağız” diyerek gösterdi. 

Pamukkale'de eğitim alanının planı ticaret alanı oldu!


Geri Dön