28 / 03 / 2024

Belediye İtfaiye Yönetmelik

Belediye İtfaiye Yönetmelik

21 Ekim 2006 Cumartesi günü 26326 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan belediye itfaiye teşkilâtı ile ilgili hükümleri içerisinde barındıran Belediye İtfaiye Yönetmeliği tam metni ile haberimizde...

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31693 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31087 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Melikgazi Anbar'daki dönüşüm için yönetmelik hazırlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anbar Mahallesinde devam eden Kentsel Dönüşüm Projesinin daha bütünlük, disiplin ve örnek teşkil etmesi açısından yönetmelik hazırlandığını söyledi.

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik!

Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılması hakkında yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar..

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik!

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar...

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 9 Temmuz 2015 tarihinde 29411 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik!

İşyerlerinde işveren veya işveren vekili tarafından yürütülecek i sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin yönetmelik 29 Haziran 2015 tarihinde 29401 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte esaslar...

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Haziran 2015 tarihinde 29376 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı!

27 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik ile Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı..

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik!

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik 27 Mayıs 2015 tarihinde 29368 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Bakanlıkça yapılacak yardımların usul ve esaslarını belirliyor...

Belediye İtfaiye Yönetmelik Haberi

Belediye İtfaiye Yönetmelik

YÖNETMELİK


İçişleri Bakanlığından:

BELEDİYE İTFAİYE YÖNETMELİĞİ

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; belediye itfaiye teşkilâtının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını, itfaiye memurlarının niteliklerini, görevde yükselme ve mesleki eğitimlerini, kıyafetlerini, kullanacakları araç, teçhizat ve malzeme ile denetim usul ve esaslarını düzenlemektir.

             Kapsam

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, belediye itfaiye teşkilatını kapsar.

             Dayanak

             MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 52 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

             Tanımlar

             MADDE 4 –...