19 / 04 / 2024

belediyelere uyarı

belediyelere uyarı

İdris Güllüce’nin talimatı ile Belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce Çevresel Etki Değerlendirilmesine ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine binaen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bir yazı gönderildi.

Antalya'da kaçak yapı uyarısı!

ATSO Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan valiler, belediyelere kaçak yapı uyarısında bulundu.

Erdal Ata'dan belediyelere uyarı!

Kentteki çarpık yapılamadan memnun olmadığı dile getiren Hatay Valisi Erdal Ata, "imar planlarında belediyelerden ricam halkımızın her türlü sosyal donatılarını da içine koyarak ona göre planlamalar yapılmasıdır” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nden vergi affı uyarısı!

Vatandaşların belediyelere olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Vergi Affı Kanunu Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yenimahalle Belediyesi vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak yapılandırmadan faydalanmaları uyarısında bulundu.

Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, emlak vergileri ile ilgili açıklama yaptı. Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı...

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, banka kredisiyle konut satın alan tüketicilere yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısında bulundu.

TÜSODER'den emlak vergisi cezalarına karşı uyarı!

Tüketici Sorunları Derneği; konut kredisi kullananların beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Sayıştay'dan arazi rantı uyarısı!

Sayıştay, ihaleye çıkarılan kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

ASKİ'den inşaat atıkları uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek, vatandaşlara, "Sokaklara inşaat hafriyatı bırakmayın” uyarısında bulundu.

Uyarıyı dinleyenler, ev yanında arabayı bedavaya getirdi!

Konut sektörünün önde gelen kuruluşlarının “ev alacakların döviz kurundaki yükselişi iyi değerlendirmesi” yolundaki uyarısını dikkate alanlar, son bir ay içindeki kur değişimleri ile ev alırken, arabalarını da bedavaya getirmiş oldular.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndan baca temizliği uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi baca tutuşmasının çok sayıda yangına neden olduğunu belirterek Yaz mevsiminin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde mutlaka bacalarınızı temizlettirin uyarısında bulundu...

Moody’s ve S&P’den Türkiye'ye uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard &Poor’s (S&P) ve Moody’s’den Türk bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren iki ayrı uyarı geldi: Kredi büyümeleri yavaşlayabilir, para girişi güç kaybedebilir

Isı Yalıtımı Sanayi Derneği'nden önemli uyarı!

Isı Yalıtımı Sanayi Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

belediyelere uyarı Haberi

belediyelere uyarı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce Çevresel Etki Değerlendirilmesine ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine binaen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bir yazı gönderildi.

İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıda son zamanlarda belediyelerce ÇED yönetmeliğine tabi olan bazı projelerde ÇED olumlu ya da ÇED gerekli değildir kararı almadan faaliyete başlandığı tespit edildiği vurgulandı. 

ÇED süreci tamamlanmadan inşaata başlanması hem geri dönülemez çevre sorunlarına yol açmakta hem de söz konusu faaliyetlere Çevre Kanununun 20. ve 15. maddeleri gereği gerekli idari para cezaları ve faaliyet durdurma yaptırımları uygulanıyor.  Bu durumun yol açacağı zaman ve ekonomik açıdan kayıpların ve birçok mağduriyetin önlenebilmesinde Belediyelere büyük görev düşüyor.

Bu kapsamda; ülkemizde ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini korumak, sürdürülebilir kalkınmayı...