19 / 04 / 2024

Belediyelerin görevleri kısaca

Belediyelerin görevleri kısaca

Belediyelerin görevleri nelerdir? Merak ediyorsanız, belediyelerin belli başlı görev ve sorumlulukları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki görevleri neler?

Bankacılık ve finans sektöründe 25 yılı aşkın deneyime sahip Aazar Ali Khwaja'nın kariyeri, uluslararası bankacılık alanında öncü kuruluşlarda geçti. Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki Görevleri Neler?

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz!

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda en hızlı ilerlemeyi sağlayan belediyelerin arasında yer alan Gölcük Belediyesi, yılların sorunu olan Gölcük Denizevler kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi.

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Kapıcının görevleri 2015!

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri kapıcı yapıyor. İşte kapıcının diğer görevleri 2015..

Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri!

Havza koruma eylem ve yönetim planları ile taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmalarını yürüten Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri nelerdir?

Site yönetiminin görevleri nelerdir?

Kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yöneticisinin yapmakla yükümlü olduğu göreveleri bulunuyor. Peki, site yönetiminin görevleri nelerdir?

Apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, kat malikleri kurulunca seçilen apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

Apartman denetçisinin görevleri nelerdir?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartman denetçisinin görevleri nelerdir? İşte, apartman denetçisinin görevleri!

Orman muhafaza memuru görevleri nelerdir?

Orman Genel Müdürlüğünde görevli orman muhafaza memurlarının görev, yetki ve sorumlulukları 03 Mart 1996 tarihinde 4 sayılı Bakanlık Oluru ile yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, orman muhafaza memuru görevleri nelerdir?

Çevre danışmanlık firmasının görevleri nelerdir?

Çevre danışmanlık firmalarında, en az birinin ise kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 2 yıllık mesleki tecrübeye sahip çevre görevlisi olması zorunlu oluyor. Peki, çevre danışmanlık firmasının görevleri nelerdir?

İl ve ilçe idare kurullarının görevleri!

İl idare kurulu, valinin başkanlığı altında hukuk işleri müdürü, defterdar, milli egitim, bayındırlık, sağlık ve sosyal yardım, tarım ve veteriner müdürlerinden oluşuyor. Peki, il ve ilçe idare kurullarının görevleri nelerdir?

Tapu müdürlüğünün görevleri nelerdir?

6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun gereğince, Tapu müdürlüğü kanunlarla verilen diğer görevleri yerine getirmek ile yükümlü oluyor. Peki, tapu müdürlüğünün görevleri nelerdir?

Vergi dairesi müdürlüğü görevleri nelerdir?

24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında vergi dairesi müdürlüğü görevlerine yer veriliyor. Peki, vergi dairesi müdürlüğü görevleri nelerdir?

Belediyelerin görevleri kısaca Haberi

Belediyelerin görevleri kısaca

Belediyelerin görevleri nelerdir?

Bir beldenin ve belde halkın yerel mahiyetteki ortak ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü yerel yönetime, belediye deniyor. Nüfusun yüzde 70'e yakınının belediye sınırları içerisinde yaşadığı Türkiye'de büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri, ilçe belediyeleri ve belde belediyeleri bulunuyor.


Belediyeler; belediye meclisi, belediye encümeni ve belediye başkanı organlarından meydana geliyor.


- Belediye meclisi, belediyenin genel karar organı olup yürürlükteki kanuna ve diğer seçim mevzuatına göre halk tarafından seçiliyor. Üye sayısı belediyenin büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor.


- Belediye encümeni, belediyenin karar organı olma niteliğine sahip. Encümen, meclisinin kendi üyeleri arasından seçilen üyelerle belediye daire müdürlerinden meydana geliyor. Encümene belediye başkanı başkanlık ediyor.


- Belediye başkanı, belde halkı tarafından beş yıllık süre için seçiliyor. Belediyenin yürütme organı olma özelliğine sahip.


Belediye ve organları hakkında belli başlı hususlara değindikten sonra...