29 / 03 / 2024

BERGRES Rüzgar Santrali türbin

BERGRES Rüzgar Santrali türbin

ABD'li General Electric (GE), Dost Enerji'nin İzmir Bergama yakınlarındaki kurulu gücü 70 megavat olacak BERGRES Rüzgar Santrali için 22 akıllı türbin tedarik edecek.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Çeşme’de rüzgar enerji santrali kuruluyor!

İzmir Çeşme’de sit alanı içerisinde kurulmak istenen rüzgar enerji santrali için mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ve alınan “ÇED gerekli değildir” raporunu iptal etmesine rağmen, santral kurulumu için bölgedeki ağaçlar söküldü. Bu duruma bölge halkı ve ekolojistler tepki gösterdi.

BERGRES Rüzgar Santrali 22 akıllı türbin üretecek!

ABD'li General Electric (GE), Dost Enerji'nin İzmir Bergama yakınlarındaki kurulu gücü 70 megavat olacak BERGRES Rüzgar Santrali için 22 akıllı türbin tedarik edecek.

Çeşme Ovacık Rüzgar Enerji Santrali'nin halk toplantısı 3 Mart'ta!

Çeşme Enerji A.Ş. tarafından İzmir Çeşme'de Ovacık Rüzgar Enerji Santrali projesinin işletilmesi için 3 Mart günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek. Toplantı Ovacık Köy Kahvesi'nde gerçekleşecek.

Mersinli İzmir Rüzgar Enerji Santrali projesinde son durum!

YANDER Elektrik tarafından Torbalı. Kemalpaşa ve Bayırdır arasına yapılması planlanan Mersinli Rüzgar Elektrik Santrali projesinde sona gelindi. Bakanlık ÇED süreci tamamlanan proje için İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenledi.

Donald Trump İngiltere'de rüzgar santrali davasını kaybetti!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump, İskoçya'da sahibi olduğu golf sahasının yanına rüzgar santrali yapımının durdurulması talebiyle açtığı davayı kaybetti.

Güriş Holding, Kanije Rüzgar Enerji Santrali'ni tamamladı!

Türkiye’de inşaatı devam eden rüzgar santralleri içinde en büyük paya sahip olan Güriş Holding, 64 MW’lık kapasiteye sahip olan Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı.

Yares'ten Bursa'ya rüzgar santrali!

Yares Elektrik Üretim AŞ, Bursa'nın tepelerine rüzgâr enerji santrali (RES) projesiyle geliyor. Şirket Gemlik, Osmangazi ve Gürsu sınırları içinde yer alacak, 30 rüzgar türbininden oluşan 50 MW kurulu gücünde bir santral kuracak.

Tayakkadın Rüzgar Enerji Santrali toplantısı 13 Ekim'de!

İstanbul İli Çatalca İlçesi'nde yer alan Tayakkadın Rüzgar Enerji Santrali projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 13 Ekim 2015 günü saat 11:00'da yapılacak.

Kanije Rüzgar Enerji Santrali projesinin toplantısı 1 Ekim'de!

Edirne, Tekirdağ illeri Uzunköprü, Hayrabolu ilçelerinde yapılması planlanan Kanije Rüzgar Enerji Santrali projesinin ÇED toplantısı 1 Ekim'de yapılacak.

BERGRES Rüzgar Santrali türbin Haberi

BERGRES Rüzgar Santrali türbin

ABD'li General Electric (GE), Dost Enerji'nin İzmir Bergama yakınlarındaki kurulu gücü 70 megavat olacak BERGRES Rüzgar Santrali için 22 akıllı türbin tedarik edecek.


GE' den yapılan açıklamaya göre, Aralık ayında imzalanan anlaşma kapsamında, santral için sağlanacak 22 akıllı rüzgar türbinin kule ve kanatları da Türkiye'de üretilecek.


Anlaşmayla, yerel üretimin yanı sıra istihdama da katkı sağlanacak. Ayrıca, kurulum ve devreye alma hizmetlerini sunacak olan GE, 5 yıl boyunca servis ve bakım çalışmalarını da gerçekleştirecek.


Ocak 2017'de kurulumu başlayacak santral, Mayıs 2017'de de devreye...