19 / 04 / 2024

berlin konut kamulaştırma oylama

berlin konut kamulaştırma oylama

Almanya’da 26 Eylül günü genel seçimler esnasında Berlin’de yaklaşık 240 bin konutun kamulaştırılması ve sosyal konutların kalıcı olmasını planlayan halk oylaması da gerçekleştirilecek. 

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Kastamonu Bozkurt ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ili, Bozkurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Berlin'deki konut kamulaştırma referandumunda oylar çalındı iddiası!

Berlin’de konutların kamulaştırılmasına ilişkin referandum dün yapıldı. Ancak referandumda büyük fiyaskolar yaşandı. Önce oylar kayboldu ve sonra da seçmenler evlerine gönderildi, bu nedenle birçok seçmen oy kullanamadı.

Trabzon Ortahisar için acele kamulaştırma kararı!

Trabzon ili, Ortahisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Kastamonu ve Sinop için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ve Sinop illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Antalya Gündoğmuş için acele kamulaştırma kararı!

Antalya ili Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Şehitkamil'de ev sahiplerinden kamulaştırma tepkisi!

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 2012'de “kentsel dönüşüm alanı” ilan edilen Eydibaba Mahallesi’nde kendilerine konut verilmemesi sebebiyle evini satmayan 18 ev sahibine karşı kamulaştırma kararı alındı. 

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Başakşehir Şahintepe için kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Başakşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Giresun ili, Merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Genel Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Rize ili Merkez İlçesi, Çarşı ve Piriçelebi mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Altındağ için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Altındağ İlçesi Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzincan Üzümlü'de acele kamulaştırma kararı!

Erzincan ili Üzümlü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

berlin konut kamulaştırma oylama Haberi

berlin konut kamulaştırma oylama

Almanya’da 26 Eylül günü genel seçimler esnasında Berlin’de yaklaşık 240 bin konutun kamulaştırılması ve sosyal konutların kalıcı olmasını planlayan halk oylaması da gerçekleştirilecek. 

BirGün'de yer alan habere göre; halk oylamasından önce Berlin’de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler çerçevesinde 11 Eylül Cumartesi günü geniş katılımlı bir yürüyüş yapılması amaçlanıyor.

Halk oylaması sonucunun bütün Almanya’da konut sorunu konusunda etkili olması ve örnek oluşturması kapsamında oldukça önemli. Almanya’nın muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren inisiyatifler ile sendikalardan konuşmacıların da bulunacağı etkinliğe başka şehirlerden  de yoğun bir katılım olacağı öngörülüyor.

‘HERKES İÇİN KONUT’ TALEBİ

Çok sayıda kuruluş tarafından “Herkes için konut. Yüksek kiralara ve semtlerimizden kovulmaya hep birlikte karşı çıkalım” başlığıyla yapılan ortak çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

“İster Frankfurt, Dresden, Münih, isterse de Leipzig, Hamburg ya da Köln olsun,...