23 / 04 / 2024

beşiktaş arkeoloji müzesi

beşiktaş arkeoloji müzesi

Metro kazısında bulunan bulgular, istasyon açıldıktan sonra istasyon içinde ve Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak olan 2 farklı müzede sergilenecek.

Beşiktaş Akatlar'daki kentsel dönüşüm mağduriyeti Meclis gündeminde!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Beşiktaş Akatlar'da yaşanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

K Beşiktaş Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

K Beşiktaş Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 24 milyon 155 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kibar, Ahmet Kibar, Asım Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında kuruldu.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Beşiktaş deprem risk haritası! Beşiktaş depreme dayanıklı mı? Beşiktaş’ta deprem riski var mı?

İstanbul depremi, yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden sonra gündemde yer almaktadır. Peki Beşiktaş depreme dayanıklı mı? İşte detaylar!

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

Day Tarım İnşaat Dış Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş Şubesi açıldı!

Day Tarım İnşaat Dış Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş Şubesi bugün Beşiktaş'ta 143 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Eren Tümer tarafından açıldı.

Erdemli Proje Müşavirlik Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi açıldı!

Erdemli Proje Müşavirlik Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Kerem    Peker tarafından açıldı. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

Tarsıcam Görüntü Sistemleri Elektronik Ve Emlak Müşavirliği Tic.Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi açıldı!

Tarsıcam Görüntü Sistemleri Elektronik Ve Emlak Müşavirliği Tic.Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Cahit Faga tarafından açıldı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

beşiktaş arkeoloji müzesi Haberi

beşiktaş arkeoloji müzesi

İstanbul Beşiktaş'ta yapımı devam eden metro istasyonu inşaatında, tarihi 3 bin 500 yıl öncesine dayanan 70 mezar ortaya çıktı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul'daki en eski mezarlık olarak değerlendirilen bölgede, çalışmalar devam ediyor. 3 bin 500 yıldır bölgede duran mezarlar Türk kültürüne ait kurgan tipi mezarlar oldukları yönündeki tartışmalarla yoğun ilgi görmüştü.

EZBER BOZAN KEŞIF

İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne bağlı arkeologlar tarafından süre kazılarda, mezarlar uzman ekipler tarafından tek tek numaralandırılıyor ve çizimleri yapıldıktan sonra laboratuvarlara gönderiliyor. İncelemeleri tamamlanan bulgular metro istasyonu açıldıktan sonra istasyon içinde ve Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak olan 2 farklı müzede sergilenecek. Metro kazısında bulunan bulgular, mezarların 5 bin yaşında olduğuna işaret ediyor. Arkeolog Mehmet Ali Polat, "Kazılarda, dairesel planlı 30 adet kurgan tipi mezar ve 70...