28 / 03 / 2024

Beşiktaş metro kazısı

Beşiktaş metro kazısı

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Serdal Adalı: Beşiktaş Gayrimenkul Projesi'nin imzaları da sözleşmeleri de var! 

Beşiktaş Kulübünün başkan adaylarından Serdal Adalı, Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile ilgili konuştu ve bu projenin siyah-beyazlı kulübün geleceği olduğunun altını çizdi. Adalı, projenin imzalarının da sözleşmelerinin de olduğunu belirtti ve seçilir seçilmez tapuların alınacağını söyledi. 

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

Beşiktaş’taki ‘Gizemli Tünel’in sırrı ortaya çıktı! Yol aniden çökünce boyutu anlaşıldı

İstanbul Beşiktaş'ta yolun aniden çökmesiyle ortaya çıkan gizemli tünelin sırrı ortaya çıktı. Etiler Tamburi Ali Efendi Sokak'ta, ortaya çıkan tünelde ekipler inceleme yaptı ve son durum bilgisi kamuoyuna açıklandı.

Yardımcı Gıda İnşaat Dış Ticaret Ve Turizm Tekstil İmalat Sanayi Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi açıldı!

Yardımcı Gıda İnşaat Dış Ticaret Ve Turizm Tekstil İmalat Sanayi Limited Şirketi Beşiktaş Şubesi Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Yardımcı tarafından açıldı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi bugün Beşiktaş'ta 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Beşiktaş'ta 11.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Beşiktaş Arnavutköy'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 11 milyon 100 bin TL olarak belirlendi.

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Beşiktaş'ta 33 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Beşiktaş ilçesi, Arnavutköy mahallesinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 33 milyon TL olarak belirlendi.

Beşiktaş metro kazısı Haberi

Beşiktaş metro kazısı

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar bulundu. Tarihi eserler için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı.

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Bilge'nin haberine göre, Beşiktaş’taki metro istasyon kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için yerinde koruma ve sergileme kararı alındı. İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu önerilen projeyi bazı değişikliklerle kabul etti. Metro istasyonunu kullananlar ve istasyon etreafındakiler üstten cam bloklardan mezarları görebilecekler. İBB, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kazı alanında bulunan mezarlar ve buluntuların koruma kurulu kararı doğrultusunda açık hava müzesi şeklinde İstanbulluların beğenisine sunulacaktır.”

İBB finanse ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından finanse edilen kazılarda elde edilen buluntular için İstanbul 3 Numaralı Koruma Kurulu’nun...