28 / 03 / 2024

beyanname emlak vergisi hesaplama

beyanname emlak vergisi hesaplama

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2020!

2019 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu önümüzdeki yıl başlayacak. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2020...

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018!

Yeni gayrimenkul satın alan malikin emlak vergisi sorumluluğu ise satışın gerçekleştiği tarihi takip eden sene oluyor. Sene sonuna kadar beyanname veriliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? İşte emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2018..

Emlak vergisi beyannamesinde son 20 gün!

1 Ocak tarihi itibari ile gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlayacak. Bu gayrimenkuller için sene sonuna kadar beyanname verilmesi gerekecek....

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. İşte 5 soruda emlak vergisi beyannamesi 2018..

5 soruda emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alan kimseler, emlak vergisi mükellefi olarak öncelikle beyanname vermekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2017!

Yeni taşınmaz mal satın alan kimselerin sene sonuna kadar beyanname verilmiş olması gerekiyor. Beyannameler ilçe belediyesine veriliyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2017..

Emlak vergisi beyannamesi vermedim ne olacak?

2015 yılı içinde taşınmaz mal satın aldığınızı ve bu süre içerisinde beyanname vermediğinizi düşünelim. Bu durumda emlak vergisi beyannamesi vermedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi beyannamesi için son gün bugün!

2015 yılında alınan taşınmaz mallar için emlak vergisi beyanname verme süresi 31 Aralık 2015 tarihinde bugün sona eriyor. Hala beyanda bulunmamış mükelleflerin bugün mesai bitimine kadar zamanları bulunuyor...

beyanname emlak vergisi hesaplama Haberi

beyanname emlak vergisi hesaplama

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanamayan gayrimenkul sahiplerinin devlete ödedikleri emlak vergisi yılın iki döneminde iki eşit taksit şeklinde ödenebildiği gibi ilk dönemde tek seferde de ödenebilir. Peki ödediğiniz emlak vergisinin nasıl hesaplandığını merak ediyor musunuz? İşte sorunuzun cevabı.


Emlak vergisi hesaplama yöntemi


Emlak vergisi oranları büyükşehir sınırları dışında ve büyükşehir sınırları içinde yer alan taşınmazlar arasında farklılık gösteriyor. Büyükşehir sınırları dışında kalan taşınmazlardan; Konutlar binde 1, işyerleri binde 2, arsalar binde 3 ve araziler binde 1 olarak hesaplanırken, büyükşehir sınırları içinde bu oran 2 katına çıkıyor. Yani konutlar binde 2, işyerleri binde 4, arsalar binde 6, araziler binde 2 olarak hesaplanıyor.


Emlak vergisi bu oranlar ve taşınmazın cinsine göre hesaplanıyor. 



Emlak vergisi bedelleri; vali, belediye başkanı, defterdar,  tapu sicil müdürü veya vekilleri, belediyeden yetkili...