25 / 04 / 2024

beykoz 2b uygulamaları

beykoz 2b uygulamaları

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2B düzenlemesine göre orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Beykoz'un imar sorunu çözülüyor mu?

DostBeykoz köşe yazarı Şeref Kaçmaz Beykoz'daki imar uygulamalarını kaleme aldı. İşte Şeref Kaçmaz'ın o yazısı...

Beykoz Ortaçeşme ve Çamlıbahçe sakinlerine tapu müjdesi!

Beykoz Belediyesi tarafından Ortaçeşme ve Çamlıbahçe Mahallelerinde 2B tapusunu almaya hak kazanan vatandaşlar için tapu teslim töreni gerçekleştirildi.

Beykoz Alibahadır Mahallesi'nde tapu sevinci!

Beykoz Belediyesi tarafından Alibahadır Mahallesi’nde 2B tapusunu almaya hak kazanan 13 ilçe sakinine tapuları teslim edildi.

Beykoz Çavuşbaşı imar çalışmalarında son adımlar!

2B arazisi ve kaçak yapılaşma sorunu ile öne çıkan Beykoz Çavuşbaşı bölgesinin imar çalışmalarında sona geliniyor.

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

2B arazileri için süre doluyor!

Kula Mal Müdürü Mustafa Kurt, 2B arazileriyle ilgili bilgi verdi. 2/B olarak tanımlanan arazilerin vatandaşlara satışı ile ilgili uygulamaların daha etkili bir şekilde gerçekleşmesi için başvuru süresi 6 ay uzatılmıştı. Süre 7 Mart 2017 günü sona eriyor.

Beykoz'daki 2B arazilerine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2/B kapsamında orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ve özel proje alanı uygulamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Beykoz'da 2B dışına çıkartılan arazilere ilişkin 9 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2B düzenlemesine göre orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Boğaz'daki 2B arazileri dönüşüm için üç yıldır bekliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2B arazilerinin dönüşümü üç yıldır bekliyor. Beykoz'da vatandaşların kullanımındaki arsalar için belediyeye ücretler ödendi. Müteahhitlerle anlaşmaları yapılan arsaların imar planları da bir yıl önce tamamlandı.

Cihangir Dönmez'den İdris Güllüce'ye Beykoz orman davası mektubu!

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez'den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Beykoz'un 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planları ile ilgili açık mektup geldi.

Beykoz imar planları 2B arazileri de hesaba katılarak hazırlandı!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgeleri 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları için "İmar planlarını 2/B arazilerinde kalan vatandaşlarımızı ve haklarını da gözeterek hazırladık" dedi.

Beykoz Çubuklu'da Kiptaş ve belediye işbirliğiyle kentsel dönüşüm yapılacak!

İstanbul Boğazı'ndaki 2B arazilerde ilk dönüşüm çalışması Beykoz'da başlıyor. Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor.

Beykoz'da imar planı çıkmadan fiyatlar yüzde 40 arttı!

Türkiye'nin en değerli 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz Karlıtepe'de müteahhitler emlak anlaşmaları için kapı çalmaya başladı. İstanbul'un en değerli 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz'da imar planı hayali fiyatları tavan yaptı...

beykoz 2b uygulamaları Haberi

beykoz 2b uygulamaları


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2B düzenlemesine göre orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Önergesinde toplam 9 soruya yer veren Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.


Tanal'ın soruları


1- İstanbul ili Beykoz İlçesi'nde 2/B Kanunu uyarınca orman sınırı dışına çıkartılan kaç tane arazi vardır? Bu arazilerin toplam metrekaresi nedir?


2- Beykoz İlçesinde 2/B yasasının çıktığı 2012 yılı itibariyle bu arazilerden kaç tanesinin satışı muhdesat sahiplerine yapılmıştır?


3- Beykoz İlçesinde 2/B Kanunu uyarınca orman sınırı dışına çıkartılan arazilerden kaç tanesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlıdır?


4- Beykoz Belediyesi tarafından uygulanan özel proje alanı uygulamasının amacı nedir?


5- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden devir suretiyle Beykoz Belediyesi adına tescili yapılmış kaç tane 2/B Kanunu uyarınca orman sınırı dışına çıkartılmış arazi vardır?


6-...