27 / 04 / 2024

Beykoz arazi davası

Beykoz arazi davası

Beykoz'da Boğaz'a nazır 400 dönüm alan üzerindeki Soğuksu Mahallesi sakinleri korku içinde... 50 yıl önce araziyi satın aldıkları şahsın mirasçıları mahalleyi bir müteahhite sattı..

Adana'da arazi anlaşmazlığı cinayeti davasının sanığına 31 yıl hapis cezası!

Adana'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı iddia edilen kavgada tabancayla ateş ederek bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yonca Evcimik ipotekli arazi davasını kazandı!

Şarkıcı Yonca Evcimik, Kocaeli-Gölcük’te bulunan ipotekli arsasıyla ilgili icra takibi başlatan Özden Akaryakıt şirketine açtığı davayı kazandı.

Beykoz'da gayrimenkul danışmanını öldürten emlakçı davasında şüpheliler tutuklandı!

Beykoz'da gayrimenkul danışmanlığı yapan Selçuk Özdemir'in (47) alacak verecek meselesi olduğu emlakçı tarafından öldürtülmesiyle ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Beykoz'un imar plan notları yargıdan döndü!

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde Hasan Başkaya ve 131 kişinin bir araya gelip açtığı imar planı notları davası yargıdan döndü...

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

Tatlıcı Ailesi, STFA Grubu'na arazi davası açtı!

Tatlıcı Ailesi ve STFA Grubu'na, Nova Baran Plaza’nın hemen bitişiğinde bulunan arazi için dava açtı.

Akiş GYO Beykoz projesi imar planı iptal davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı.

Batman'da 150 yıllık arazi davası çözülmeyi bekliyor!

Batman’da yaklaşık 500 mirasçısı bulunan ve mahkemelik olan 900 dönümlük arazinin mirasçıları, arazinin birkaç kişi tarafından ekilip biçildiğini ve haksız kazanç elde edildiğini iddia ediyor. 

Sinpaş GYO Beykoz projesi geliyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Beykoz Anadolu Hisarı'ndan 128 milyon 886 bin TL'ye satın aldığı arazi için çalışmalara devam ediyor.

TOYA Beykoz Korubaşı nerede?

30 ile 45 dönüm arazi üzerinde yer alacak olan TOYA Beykoz Korubaşı projesinin ruhsatı 2018 yılına kadar çıkacak. Peki TOYA Beykoz Korubaşı nerede?

Riva'daki değerli arazi satılamadı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) dün halesini yaptığı Beykoz Riva’daki 35 dönüm üzerindeki arazi için yeterli teklif gelmedi.

Sinpaş GYO Beykoz'dan arsa satın aldı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beykoz Anadolu Hisarı Mahallesi'nden 128 milyon 886 bin TL'ye arazi satın aldı.

Beykoz arazi davası Haberi

Beykoz arazi davası

Beykoz'da Boğaz'a nazır Soğuksu Mahallesi'nin üzerinde bulunduğu 400 dönümlük arazide ikinci satış kavgası yaşanıyor. 700 konutun bulunduğu araziyi 50 yıl önce belge karşılığında sahip olan yüzlerce kişi, satın aldıkları Ali Sezer'in mirasçılarının bir inşaat firmasıyla anlaşma yaptığını öğrenince kıyamet koptu. 60 yıl önce Beykoz Soğuksu'da arazi satın alan Ali Sezer, Orman Genel Müdürlüğü ile davalık oldu. Orman Genel Müdürlüğü'nün orman arazisi olduğu gerekçesiyle açtığı dava sonucu Ali Sezer'in tapusuna tedbir konuldu. Ali Sezer de araziyi noter kanalıyla muvafakatname vererek farklı kişilere sattı. 1950'li yıllarda açılan dava hala sonuçlanmadı. 1991 yılında Beykoz Belediyesi'nce paylaştırma yapıldı. Tapu sahibi olarak Ali Sezer yazılan evraklardaki açıklama kısmına satılan kişilerin adları yazıldı. Ancak dava bir türlü tamamlanmadığı için hak sahiplerine devir de yapılamadı. Ali...