04 / 05 / 2024

Beykoz Bezmialem Üniversitesi

Beykoz Bezmialem Üniversitesi

Osmanlı Devleti döneminde askeri amaçlı fabrika olarak Beykoz'da oluşturulan ve 3 büyük savaş gören tarihi kışla için karar verildi. 

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 10 Nisan 2023…

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alacağını duyurdu. Son başvuru 10 Nisan 2023…

Rönesans, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ni 1.6 milyar TL'ye inşa edecek!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi inşaat işini 1 milyar 577 milyon TL bedelle Rönesans Holding'in aldığı açıklandı...

Marmara Üniversitesi 2023 yılında Maltepe'deki yeni yerine taşınacak!

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatındaki devam eden çalışmaları inceledi.

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Beykoz'daki tarihi kışla binası Bezmialem Üniversitesi'ne devredildi!

Osmanlı Devleti döneminde askeri amaçlı fabrika olarak Beykoz'da oluşturulan ve 3 büyük savaş gören tarihi kışla için karar verildi. 

Türk-Alman Üniversitesi Beykoz arsası imar planı askıda!

Türk-Alman Üniversitesi Beykoz'daki 28 bin 960 metrekarelik arsanın imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Beykoz Üniversitesi’nin imar planına onay!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun yaklaşık 3,5 kilometre güneyinde kurulacak olan Beykoz Üniversitesi'nin imar planları onaylandı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp ek hizmet binası açıldı!

Türkiye'nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVÜ) Eyüp’te sağlık ve eğitim hizmeti vermeye başladı. Üniversitenin, Eyüp’te açılışı yapılan ek hizmet binasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 6 bölümü ve 4 lisans sonrası bölümü eğitim veriyor.

Bezmialem Üniversitesi'nde sporcular için sağlık merkezi açıldı!

Sporculara koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve atletik performans yönetimi verecek Türkiye'nin spor hekimliği ana bilim dalı bulunan ilk sporcu sağlığı merkezi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde açıldı.

Beykoz'da 80 dönümlük kampüs inşa edilecek!

2008 yılından bugüne lojistik alanında iş dünyası ve toplumun ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip uzmanlar yetiştiren Beykoz Lojistikjik Meslek Yüksekokulu artık Beykoz Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösterecek

Beykoz Üniversitesi kuruldu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 6745 Sayılı Kanun ile İstanbul'da Beykoz Üniversitesi ismiyle vakıf üniversitesi kuruldu..

İstanbul Beykoz Üniversitesi kuruldu!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin yerine ise Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Ayrıca İstanbul’da da vakıf üniversitesi olarak Beykoz Üniversitesi kuruldu.

Türk Alman Üniversitesi için fidanlıklar imara mı açıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Alman Üniversitesi için Beykoz’da yeşil alan bırakmadı. Üniversite için 5 yılda toplam 150 bin metrekarelik fidanlık imara açıldı.

Beykoz Bezmialem Üniversitesi Haberi

Beykoz Bezmialem Üniversitesi

Uzun yıllar metruk halde kaldıktan sonra, 2012'de restorasyonu gerçekleştirilen tarihi kışla binası, kültür merkezi veya vakıf binası olarak kullanılması gündemdeydi.
 


Beykoz'daki tarihi kışla binası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi ve sağlık araştırma enstitüsüne dönüştürülmesi kararlaştırıldı. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; 20 dönüm arsa üzerine kurulu olan Beykoz'daki tarihi kışla binası 4 bin metrekare kapalı alana sahip. Tarihi kışla  Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsü olacak.  Türkiye'nin yurt dışına giden bilim adamlarına da enstitüde görev almaları çağrısında bulunulacak.