23 / 04 / 2024

Beykoz Orman 2B

Beykoz Orman 2B

Beykoz'da şaşırtan olay.. Elmalı Köyü’nde, iki kardeşe ait bitişik evlerin ormana yakın olanı 2B kapsamına alındı, ormana uzak olanı için ise yıkım kararı verildi

Beykoz'daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman arazisinde konut projesinin yapılacağı ve böylece yapılaşmanın başlayacağı ifade ediliyor. 657 daireye yer verilecek olan proje kapsamında, bin 946 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Proje, Beykoz ilçe merkezine 3 kilometre mesafede konumlanıyor.

Beykoz'daki 2B arazilerine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2/B kapsamında orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ve özel proje alanı uygulamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Beykoz'da 2B dışına çıkartılan arazilere ilişkin 9 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2B düzenlemesine göre orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Beykoz Ormanı'na okul mu yapılıyor?

İmara açılan Beykoz Ormanı'na Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaat tarafından Nun Vakfı için lise ve ortaokul yapılıyor. İnşaat alanının kuzeyinde özel orman alanı ve güneyinde özel orman alanıyla tarım alanları bulunuyor.

Bingöl'deki orman arazileri 2B statüsü alacak!

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, “Şehir etrafındaki orman vasfını yitiren arazilerin 2B statüsüne alınması gerektiğini söyledi.

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Beykoz Ormanı için sit alanı hamlesi!

Kiptaş ve Merter Ailesi'nden Mehmet Berke Merter tarafından, Beykoz Dereseki'deki 1. derece sit durumunda olan 2 milyon 350 bin metrekarelik orman arazisi için "Sit Derecelerinin Düşürülmesi" için talepte bulundu...

Beykoz'da Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı projesi başlıyor!

Beykoz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Projesi ile 8 milyon metrekarelik devasa bir park alanı kazanacak.

Beykoz'da Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı kuruluyor!

Beykoz, Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı (Elmalı Kent Ormanı)' yla, İstanbulluların şehrin merkezinde nefes alıp dinlenebilecekleri 8 milyon m2’lik devasa park alanına ev sahipliği yapacak.

Cihangir Dönmez'den İdris Güllüce'ye Beykoz orman davası mektubu!

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez'den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Beykoz'un 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planları ile ilgili açık mektup geldi.

1982 yılında Beykoz'da yüzlerce hektarlık orman alanı kül olmuş!

1982 yılında Beykoz Dereseki sırtlarında çıkan orman yangınında yüzlerce hektarlık orman alanı kül olmuş. Bilinmeyen bir sebepten dolayı meydana gelen yangına itfaiye müdahale edememiş ve söndürme çalışmalarına askeri birliklerde katılmış.

2b arazisini üçüncü şahıslar alabilir mi?

Orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazisini üçüncü şahıslar alabilir mi?

Arazi fiyatları kızdırdı! Zonguldak'ta 2B eylemi!

Zonguldak'ta, halk arasında 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan Tepebaşı Mahallesi sakinleri eylem yaptı. Grup, kendilerine gönderilen tebligatları yaktı.

Beykoz Kavacık Dedeoğlu Özel Ormanı, Devlet Ormanı mı olacak?

Beykoz Kavacık Dedeoğlu Özel Ormanının Devlet Ormanı olarak tescilinin sağlanması amacıyla Hukukçu Cihangir Dönmez tarafından dava açıldı.Beykoz Kavacık Dedeoğlu Özel Ormanı Devlet Ormanı mı olacak?

Beykoz Orman 2B Haberi

Beykoz Orman 2B

Yıkım kararı çıkarılan evin sahibi isyan edip yargıya başvurdu. İdare mahkemesi de ev sahibini haklı buldu. 


ORMANA UZAK AMA... 


Elmalı Köyü'nde 27 yıldır bitişik nizam yapılmış evde yaşayan iki kardeş, Orman Bakanlığı'nın verdiği binanın yarısının yıkım kararı ile şaşkına döndü. Beykoz Orman İşletme Şefliği'nden gelen kararı ilginç kılan ise yıkım kararı verilen bölümün, ormana uzak olan bölüm olmasıydı. Ormanın yanında olan kardeşinin yaşadığı bölüm için 2B statüsü veren bakanlık, ormana uzak olan bölümde bulunan Ahmet Aydoğan'a ait olan bölüme ise yıkım kararı verdi. Ahmet Aydoğan, kararı evin fotoğraflarıyla birlikte İdare Mahkemesi'ne taşıdı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi, Aydoğan'ı haklı buldu. 27 yıldır evin vergilerini ödeyen ev sahibinin başvurusunu mevcut fotoğraflar üzerinden inceleyen mahkeme, dava konusu yıkım işleminin uygulanması halinde telafisi güç zarar...