18 / 04 / 2024

Beykoz'daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

Beykoz'daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman arazisinde konut projesinin yapılacağı ve böylece yapılaşmanın başlayacağı ifade ediliyor. 657 daireye yer verilecek olan proje kapsamında, bin 946 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Proje, Beykoz ilçe merkezine 3 kilometre mesafede konumlanıyor.



İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman arazisinde konut projesinin yapılacağı ve böylece yapılaşmanın başlayacağı ifade ediliyor. BirGün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre; bin 500 ağacın olduğu yerde konut projesi hayata geçirecek olan şirketin sahibi Ahmet Özyazıcı.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde 'Özel orman arazisi'nde yapılaşmanın başlayacağı belirtildi. Konut projesiyle beraber yapılaşmanın başlayacağı arazi, eski CHP'nin İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter ve ailesinin. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konuyla ilgil açıklama yapıldı. Açıklamada, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin 14 Haziran tarihinde başlatıldığı belirtilen konut projesi, toplam 1 milyon 804 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alanda hayata geçirilecek. 657 daireye yer verilecek olan proje kapsamında, bin 920 araç kapasiteli kapalı ve 26 araç kapasiteli açık olacak şekilde toplam bin 946 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor.

Beykoz daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

Projenin tanıtım dosyasında, proje maliyeti 853 milyon 683 bin Türk Lirası olarak ifade edilirken arazinin “özel orman arazisi” vasfına sahip olduğu da belirtiliyor. Milyonlarca Türk Lirası değerine sahip olan dev arsa, TEM otoyolu Kavacık Kavşağı’na yaklaşık 8 kilometre, 3’üncü Çevreyolu Riva Kavşağı’na yaklaşık 16 kilometre, Beykoz ilçe merkezine ise yaklaşık 3 kilometre mesafede konumlanıyor.

Proje için hazırlanan tanıtımda, “Konumu ve yeşil doğanın korunumunu sağlayacak olması sebebiyle, bu özel orman arazileri, proje sahası olarak seçilmiştir. Proje sahası alanlar özel orman alanları olup, mevcutta yeşil alan özelliğini korumaktadır” ifadeleri kullanılıyor. Arazideki ağaçlarla ve bitki örtüsüyle ilgili de şunlar söyleniyor:

"Arazi hazırlıkları ve inşaat çalışmaları sebebiyle, arazide bulunan bitkisel toprak örtüsünün kaldırılması ve peyzaj amaçlı olarak depolanması gerekecektir. Projenin gerçekleştirilmesi içi sıyrılacak bitkisel toprak miktarı 66 bin 671 ton olacaktır."


Geri Dön