19 / 04 / 2024

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanının imar planı değiştirildi. Yeni imar planında orman alanına öğrenci yurdu yapılarak yapılaşmaya açıldı. CHP'li Çankaya Belediyesi de plana “Geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak ve mevzuata aykırı” diyerek itiraz etti.



Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde yer alan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrenci yurdu yapılacağı ifade edilen 45 bin 359 metrekarelik arazide imar planı değişikliği yapıldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre;  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yayımladığı yeni imar planında, öğrenci yurdu yapılacağı belirtilen 45 bin metrekarelik arazi, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nda "Hacettepe Üniversitesi Özel Orman Alanı" sınırları içerisinde bulunuyordu. Yeni imar planında ise arazi orman alanı sınırlarından çıkarılarak “yurt alanı” yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

YURT KAPASİTELERİ YETERLİ DEĞİL

Yeni imar planında binlerce metrekarelik arazi ile ilgili, “Mevcut yurt kapasitelerinin yeterli olmamasından dolayı üniversite alanı kullanımlarının içinde kalan mevcut planda ‘orman alanı’ olarak görülen; fakat ‘orman alanı’ sınırlarından çıkarılan 28339 Ada 1 No’lu parselin bir kısmının ‘yurt alanı’ olarak kullanılması planlanmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

BELEDİYE PLANA İTİRAZ ETTİ

CHP'li Çankaya Belediyesi ise yeni imar planına itirazda bulundu. Çankaya Belediyesi’nin itirazında “Plan değişikliği teklifi için kurumumuzun görüşü sorulduğunda, planlama onay sürecinden önce yapılaşma faaliyetlerinin başladığı, yapılaşmaya açılması düşünülen alanın orman alanını etkilediği, gerek şehircilik gerekse planlama yönüyle geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağı anlaşılmaktadır. Plan değişikliği çalışmasının mevzuata uygun olmadığı kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Esenler’de eğitim arazisi 'emniyet hizmet alanı' oldu!


Geri Dön