19 / 04 / 2024

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Işık, Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi.


Işık, "Aklımızı peynir ekmekle mi yedik. Silahlı Kuvvetlere, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edilen alan içerisinde hiçbir şekilde bir yapılaşma akla zarar bir iştir. Buna hiç kimse evet demez'' diye konuştu.


Fikri Işık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonuyla sanki Anıtkabir'in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekten uzaktan yakından alakası olmayan haberler yayıyor. Bunu biz de incelettik, nedir durum diye. Kesinlikle gerçekle uzaktan yakından alakalı değil. Orada muhtemelen Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Anıtkabir ve Atatürk alet edilmeye çalışılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir şey değil. Orada hiçbir şekilde yapılaşmaya, Anıtkabir'in askeri sınırlar içerisinde kalan bölgede en küçük bir yapılaşmaya dahi ne Büyükşehir Belediyesi'nin öyle bir niyeti var ne de ona biz müsaade ederiz. Dolayısıyla orada bir algı operasyonu yapıldığı kanaatindeyiz. Bizim yaptığımız incelemede gerçekle uzaktan yakından alakası yok."


Milli Savunma Bakanlığı'ndan bölgenin imara açılmasına yönelik bir talebin olmadığını belirten Işık,  "Orada imara açılmasına yönelik hiçbir şekilde ne belediyenin bir şeyi var ne de bizim bir talebimiz var. Anıtkabir'in bir sınırları var biliyorsunuz, Anıtkabir'in askeri sınırlarının içerisinde ne bizden bir talep var ne de Büyükşehir'in bir plan değişikliği var. Sadece daha önceden park alanı olarak küçük bir askeri arazinin park alanı yapılmasıyla ilgili bir teklif yapılmış onu da biz kabul etmemişiz zaten bakanlık olarak" dedi. Işık, gazetecilerin "Lojmandan söz ediliyor" sözleri üzerine de, "Yok yok lojman yok hiçbir şey yok. Sadece park alanı yeşil alanın park alanı olarak yani Anıtkabir'e gelen araçlarla ilgili zannediyorum onu da biz kabul etmemişiz, gitmiş o. O da önceden yapılan bir iş şu anda yapılan bir iş değil" şeklinde konuştu.




Sabah


Geri Dön