26 / 04 / 2024

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!

İzmir'in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde mera vasfına sahip arazilerin yapılaşmaya açıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde mera vasfına sahip arazilerin yapılaşmaya açıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Osmanağaoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Osmanağaoğlu, ''Medyaya yansıyan haberlerde İzmir'in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde yaklaşık 2 milyon metrekare mera arazisinin bu vasıftan çıkartılarak yapılaşmaya açılmasına yönelik çalışmalar yapıldığı söz konusu edilmektedir. Tarım arazilerinin korunmasının bir ülkenin geleceğini korumak açısından ne denli hayati olduğu konusunda herkesin mutabık olduğu da açık bir gerçektir'' diye konuştu. 

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun soruları:
1. 1- İzmir’in Foça ilçesi Atatürk Mahallesi Hacılimanı mevkiinde mera vasfına sahip olan 23 ada içerisindeki bitişik konumlu 34, 76 ve 80 numaralı parsellerin mera vasfının kaldırılmasına yönelik bir çalışmanız veya bir başvuru var mıdır? 

2- Anılan arazi rant ve kişisel çıkar niyetiyle tahrip edilecek olursa, yol açacağı muhtemel etkiler tarımsal üretim, çevre ve bölge ekonomisi açısından incelenmiş midir? 

3- Bu alanın mera vasfının kaldırılması ve nihayetinde yapılaşmaya gidilmesi ile  eksilecek mera alanın telafisi nasıl sağlanacaktır? 

4- Yine Foça ilçesi Yeniköy Mahallesi Hancivarı mevkiinde Biyogaz Enerji Santrali kurulması için onay verilen arazinin de mera alanı olduğu iddiası doğru mudur? 

5- Bakanlığınız açısından mera arazilerine bakışı nedir? Bu alanlar, atıl ve kullanılmayan toprak olarak mı değerlendirilmektedir? 


Geri Dön