25 / 04 / 2024

beykoz tapu tahsis belgesi

beykoz tapu tahsis belgesi

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgesi nedir?

Tapu tahsis belgesi, gayrimenkul alanında sıkça karşılaşılan ve bilinmesi gereken bir belgedir. Önemli bir belge olan tapu tahsis belgesi, bazı kullanım alanlarında birçok işe yarar. Peki tapu tahsis belgesi nedir, ne işe yarar ve devredilebilir mi? Tapu tahsis belgesi ile ilgili detaylar...

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu anlaşmazlığı!

İstanbul’un en kıymetli yerlerinden olan Beykoz'da konumlanan Göksu Evleri'nde tapu krizi gündemde. Kooperatif üyelerinden bazıları, basına yansıyan haberlerde yaşananların bütün tarafıyla anlatılmadığını belirtti ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu krizi!

İstanbul Beykoz'da, çok sayıda ünlü ismin de oturduğu Göksu Evleri'nde yaşayanlar, imar barışından faydalanarak kat mülkiyeti tapularını almak amacıyla kooperatif yönetimine yetki tanıdı. 

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Beykoz Çavuşbaşı'nda tapu sevinci!

Beykoz’daki 2/B çalışmaları kapsamında Çavuşbaşı’nda yaşayan 200 ilçe sakinine tapuları teslim edildi.

Beykoz Tokatköy'de tapu sevinci!

İlçedeki çalışmalarına devam eden Beykoz Belediyesi Tokatköy’de yaşayan 217 ilçe sakinine daha tapularını teslim etti.

Beykoz Belediye Başkan Adayı İsmail Gürkan'dan tapu vaadi!

AKP'den Beykoz Belediye Başkan aday adayı olan iş adamı İsmail Gürkan "Kendimi bildim bileli Beykoz bölgesinde tapu sorunu var. Ben başkan olursam bu sorun ortadan kalkacak. Ben bunu vurgulamaya çalıştım" diye konuştu.

Beykoz Soğuksu'ya tapu müjdesi!

Beykoz’da devam eden mülkiyet çalışmaları kapsamında Soğuksu Mahallesi Karslılar Mevkii’nde yıllardır tapu bekleyen 41 vatandaş tapularına kavuşuyor.

Beykoz Zerzevatçı Mahallesi'nde 2/B tebligatları dağıtılıyor!

Beykoz'da yürütülen 2/B çalışmaları kapsamında Zerzevatçı Mahallesi’nde yaşayan 190 hak sahibine daha tapu tebligatları teslim edildi.

beykoz tapu tahsis belgesi Haberi

beykoz tapu tahsis belgesi



MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul'un Beykoz ilçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulmasına ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Yönter sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Yönter önergesinde "İstanbul Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma Mevkii 1960'lı yıllardan bu yana yerleşim bölgesidir. Bölge sakinlerine 24 Şubat 1984 tarih ve 2981 sayılı "İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve  6785 Sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun" sonrasında tapu tahsis belgeleri dağıtılmış ve bölgenin yerleşim alanı olduğu resmi kurumlarca tescil edilmiştir. Bölgeye belediye ve diğer kamu kuruluşlarınca her türlü altyapı çalışmaları yapılmış, elektrik, su, kanalizasyon, telefon, toplu taşıma ve doğalgaz hizmetleri sunulmuştur." dedi.


1976 yılında yapılan harita ve...