24 / 04 / 2024

beypazarı Ayaş Tüneli projesi

beypazarı Ayaş Tüneli projesi

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, "30 yıl önce yapılan çalışmalar olduğu gibi bırakıldı. Hatta tren yolunun yapılan kısımları da çürümeye başladı. Biz bu tren yolunun yeniden hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.

Ayaş Tüneli'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Yapımına 1976'da başlanan Ayaş Tüneli'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. Saadet Partili Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

11 soruda Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli Projesi!

Dolmabahçe Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli’nin ilk ayağı olan Maçka Parkı'nda etüt çalışmalarına başlandı. İşte, 11 soruda Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli Projesi..

Yeni Zigana Tüneli'nde son durum ne?

Tarihi İpek Yolu güzergâhında Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Yeni Zigana Tüneli’nin Trabzon ayağında da çalışmalara başlandı.

Belkahve Tüneli'nde ışık göründü!

İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate düşürecek dev otoyol projesinin İzmir ayağında yapımına başlanan viyadükler tamamlanırken; 1605 metrelik Belkahve Tüneli'nde de ışık göründü.

Avrasya Tüneli 15 ay sonra tamamlanacak!

Asya ve Avrupa'yı ilk defa deniz tabanının altından karayoluyla birbirine bağlayacak projenin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Avrasya Tüneli'nde son 15 aya girildi.

Avrasya Tüneli'nde son 15 ay!

Dünyanın en iyi mühendislik projelerinden olan ve İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi çalışmalarında son 15 aya girildi.

Honaz Dağı Tüneli 2016'da açılacak!

Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli-Antalya Çevre Yolu Projesi'nin en önemli ayağı olan Honaz Tüneli inşaatında incelemede bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

Ayaş Tüneli banliyö seferlerini bekliyor!

Yapımına 70'li yıllarda başlanan ancak yarım bırakılan Ayaş Tüneli için 4 ilçe belediye başkanı tarafından hazırlanan çalışmanın ardından DDY de banliyö seferleri için olumlu rapor hazırladı.

Ayaş Tüneli inşaatında son durum!

Temeli 1976'da atılan ve bugüne kadar tamamlayan Ayaş Tüneli için Ankara'nın 4 ilçe belediye başkanı kollardı sıvadı. Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan belediye başkanları tünelin tamamlanması gerektiğini bildirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Ovit Tüneli'nde 12 bin 100 metre aşıldı!

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki Ovit Dağı' nda yapımı süren Ovit Tüneli' nin 12 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı. İnşaatına 2012'de başlanan Ovit Tüneli' nin 2015 sonunda bitirilmesi hedefleniyor...

beypazarı Ayaş Tüneli projesi Haberi

beypazarı Ayaş Tüneli projesi

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, "Atıl durumda 30 yıldır bekleyen Ayaş Tüneli ile tren yolu sorununun çözüme kavuşması halinde, 500 milyon dolarlık bir yatırım boşa gitmemiş olacak" dedi.

BİZ BU TREN YOLUNUN YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ 


Kaplan, yaptığı açıklamada, "30 yıl önce yapılan çalışmalar olduğu gibi bırakıldı. Hatta tren yolunun yapılan kısımları da çürümeye başladı. Biz bu tren yolunun yeniden hayata geçirilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı. 


Tren yolunun Nallıhan ilçesine kadar tamamlanmasıyla bölgenin canlanacağını dile getiren Kaplan, şunları kaydetti: "Bu tren yolu her açıdan önemli. 500 milyon dolar para harcanmış. Ortada yapılmış bir yol var ve biz bunu değerlendiremiyoruz. 


Bölge genel anlamda turizmde oldukça iyi bir konuma sahip. Tarihi ipek yolu AyaşBeypazarı-Naliıhan-Göynük-Mudurnu ilçelerinden geçiyor. Biz bölgeyi genel anlamda turizmde canlı tutabilmemiz için, günübirlik turist...