25 / 04 / 2024

Bilim merkezleri türkiye

Bilim merkezleri türkiye

Başbakan Erdoğan, çocuk ve gençlere yönelik şu anda 7 büyükşehirde faaliyet gösteren bilim merkezlerinin 5 yılda 81 ilde yaygınlaşacağını açıkladı. Erdoğan bu yöndeki çalışmaları tüm imkanlarla desteklediklerini anlattı...

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi, dünyanın da gündeminden düşmüyor. Bilim insanları bu konuda peş peşe açıklamalar yaparken, son uyarı ABD’li ünlü bir uzmandan geldi ve bu bilim insanı Türkiye’yi neden uyardı?

Türkiye deprem fırtınası mı yaşıyor?

Bir süredir art arda yaşanan sarsıntılar 'Türkiye acaba bir deprem fırtınası mı yaşıyor?' sorularını akıllara getirdi. Bilim insanları Prof. Dr. Görür, Prof. Dr. Sucuoğlu ve Prof. Dr. Akkar Türkiye'deki fay hatlarını ve ileride olabilecek muhtemel depremleri değerlendirdi...

10 soruda Türkiye'de AVM vakası!

Ticari gayrimenkul sektörü gün geçtikçe büyüyor. Her yıl yeni alışveriş merkezleri açılıyor. Peki Türkiye'de kaç AVM var? 2020'de kaç yeni AVM açılacak? Ne kadar yatırım yapıldı? Ne kadarını yabancı yatırımcılar yaptı? İşte 10 soruda Türkiye'de AVM vakası...

Türkiye 2020’ye kadar Avrupa’da en fazla AVM arzı sunan ülke olacak!

Avrupa ülkelerindeki büyük şehirlerin alışveriş merkezleri arzındaki doygunluk, yatırımcıların yönünü daha küçük ölçekli şehirlere çevirmesine neden oldu. Türkiye ise Avrupa’nın en büyük gelecek arzına sahip ülke konumunda yer aldı...

Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı!

Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu'na göre, Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı. En yüksek arz konusunda başı 525 bin metrekareyle Türkiye çekti.

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

Türkiye'deki AVM sayısına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye genelindeki alışveriş merkezleri ve zincir marketlere ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Türkiye'nin dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısı 35'e çıkacak!

Türkiye dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısını artırıyor. 27 ilave ile sayı 35’e yükselecek...

Türkiye'nin 5 ilinde rehabilitasyon merkezi inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle uyuşturucu bağımlılığına karşı devrim gibi proje hayata geçiyor. Türkiye'nin 5 ilinde rehabilitasyon merkezleri inşa edilecek.

Türkiye'nin her iline teknopark kurulacak!

Türkiye'yi teknoloji alanında zirveye taşıyacak yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çankırı ve Kastamonu ile sayının 81 ile yükseleceğini açıkladı.

Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni Türkiye'de hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni gelecek dönemde Türkiye'de hayata geçireceklerini bildirdi.

Türkiye'deki teknopark sayısı 77'ye ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığı açıkladı.

Bilim merkezleri türkiye Haberi

Bilim merkezleri türkiye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de, hem kamuda hem de özel sektörde inovasyona büyük önem verdiklerini, bu yöndeki çalışmaları tüm imkanlarla desteklediklerini anlattı.


Teknoparkları yaygınlaştırarak, üniversite-sanayi işbirliğini destekleyerek, Ar-Ge çalışmalarını, bilimsel faaliyetleri, genç girişimcileri teşvik ederek, bu çerçevede önemli mesafe kat edildiğini anlatan Erdoğan, "Geçtiğimiz 11 yılda, sadece TÜBİTAK aracılığıyla 8 bin projeye 2,5 milyar lira Ar-Ge desteği sağladık. Bu sayede kendi uydularımızı geliştirdik ve ürettik. Savunma sanayi alanında pek çok projeyi hayata geçirdik. Akıllı kimlik kartları, üstün özellikli x-ray sistemleri gibi pek çok projeyi de bu kapsamda destekledik ve sonuçlanmasını sağladık" dedi.


"Bilim merkezleri 5 yılda 81 ilde yaygınlaşacak"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocukları ve gençleri inovasyona yönlendirmek için 81 ilde bilim...