24 / 04 / 2024

Bilirkişi Kanun Tasarısı

Bilirkişi Kanun Tasarısı

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!

Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına sınırlama getirilmişti. Gözler alınacak yeni kararlara çevrilmişken Ev Sahibi İş İnsanları (EVSIAD) Oluşumu'ndan da kira kanun tasarı teklifi geldi. İşte 25 maddede o teklif...

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin değişiklik tasarıları onaylandı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından E-12233903-340.17-5640 sayılı ve 28 Nisan 2021 tarihli karar ile uygunluk verilen Esas Sözleşme değişiklik tasarıları genel kurulda onaylandı.

Kanal İstanbul'un bilirkişi heyetinin raporuyla ilgili iddialar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin bilirkişi heyetinin rapor hazırlama sürecine yönelik çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'da ödüller 12 Mart'ta verilecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”ndaki projelerin ödüllerini verecek... 

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'nda heyecan dorukta!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”nda, yepyeni ve heyecanlı bir aşamaya geçildi.

Emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Emlak sektöründe bilirkişilerden sıklıkla faydalanılmaktadır. Peki emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Kırcami'nin imar sorunları için bilirkişi keşfi yapıldı!

Antalya’nın Kırcami bölgesinde 30 yıldır süren imar sorunları için Şehir Plancıları Odası’nın açtığı plan iptal davasında bilirkişi keşfi yapıldı.

Fadıl Akgündüz'ün dosyaları 2 yıldır bilirkişi bekliyor!

‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’den alacaklı olanların avukatı Sıtkı Cansız, davaların bilirkişi engeline takıldığını ifade ederek “Dosyalar bir kamyon dolusu. Kimse incelemek istemiyor” diye açıklama yaptı. 

Bilirkişi Kanun Tasarısı Haberi

Bilirkişi Kanun Tasarısı

Kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul edilen değerleme standartları da dikkate alınacak.


Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.


Buna göre, Adli Tıp Kurumu Eğitim ve Bilimsel Araştırma Komisyonu ile Adli Tıp Kurumu Etik Kurulu üyelerini belirleme yetkisi Adli Tıp Başkanlar Kuruluna veriliyor.


Raporlar arasındaki çelişkiler giderilecek


Adli Tıp İhtisas Kurulları ile Adli Tıp Kurumu dışındaki sağlık kuruluşlarının heyet halinde verdikleri rapor ve görüşler arasında ortaya çıkan çelişkilerin üst kurullarca giderilebilmesine imkan sağlayacak şekilde yeniden düzenleme yapılıyor. Böylece, ihtisas kurullarının yapısında bulunan klinik branşlarla, benzer şekilde uzman hekimler bulunduran sağlık kurulu raporlarının çelişkisi kabul edilerek dosyanın üst kurulda incelenmesi sağlanıyor.


Fizik İhtisas Dairesi ve Trafik İhtisas Dairesinin raporları, Adli Tıp Üst Kurullarında incelemeye alınamayacak. Bu dairelerden...