25 / 04 / 2024

bina cephe metrekaresi

bina cephe metrekaresi

Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla ne kadardır? Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Bomonti Papilio projesinin dış cephe duvarları sanatla buluşuyor!

Keten Grup, Bomonti’de yaptığı yeni Papilio bina projesinin dış cephe duvarlarını sanatla buluşturuyor. Bomonti Papilio projesi 30 adet konut ve 7 adet dükkandan meydana geliyor.

Bina dış cephe temizliği masrafı kime ait?

Bina dış cephe temizliği söz konusu ise bu masraflar kime ait olmalıdır? Kiracıyı mı yoksa ev sahibini mi ilgilendirir?

Konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında 2018'de uygulanacak bina inşaat metrekare bedelleri belirlendi. Buna göre gelecek yıl konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek..

Prekast Bina Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Prekast Bina Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mevlüt Memiş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Ümraniye, İnkılap Mahallesi'nde kuruldu.

Borsa İstanbul’a cephe giydirmesi!

Sarıyer'de 23 bin 976 metrekare alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul Merkez Bina cephesi, Çuhadaroğlu MN 50 mikro kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor.

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

Çuhadaroğlu, Borsa İstanbul merkez bina cephesini örüyor!

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde 23.976 metrekare alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul Merkez Bina cephesi, Çuhadaroğlu MN 50 Mikro Kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor.3

Düzce'de dış cephe yenileme çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İstanbul ve Gaziantep Caddesi üzerinde bulunan bina ve işy erlerinin dış cephe görüntülerinin düzenlenmesi ve yenilenmesi için çalışmalarına başladı.

Muratpaşa Mevlana Caddesi'nin 2.etap projesinin ihalesi yapıldı!

Muratpaşa Belediyesi tarafından, Mevlana Caddesi'nin ikinci etap projesinin ihalesi yapıldı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, kent estetiği sağlanması için başlatılan Mevlana Caddesi Bina Cephe Düzenleme Projesi kapsamında onarım çalışmaları yapılacak.

Antalya Muratpaşa'da Bina Cephe Düzenleme 2. Etap ihalesi yapıldı!

Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan Mevlana Caddesi Bina Cephe Düzenleme 2. etap çalışma ihale yapıldı. Çalışmalar kapsamında, 40 binanın, 58 bin metrekarelik cephesi, Akdeniz renkleri ile boyanacak.

İnşaat metrekaresi ne kadar?

Mesken binası inşaat maliyet bedelleri, farklı kategorilere belirlenen inşaat sınıflarına göre tespit ediliyor. 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi. Peki, 2016 yılında inşaat metrekaresi ne kadar?

Van Edremit Belediyesi ek bina ve dış cephe yapımına başlandı!

Van merkez Edremit Belediye Başkanlığı ve birçok müdürlük birimin bulunduğu şuan ki hizmet binasının yetersiz gelmesinden kaynaklı ek bina yapımına başlanıldı.

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

bina cephe metrekaresi Haberi

bina cephe metrekaresi

Maksimum bina cephesi kaç metredir?

Binanın ön ve arka cephelerinde toprakla temas eden konturlarının görünen cephesinin parsel sınırına en yakın noktasından, parsel ön ve arka cephelerine paralel çizilen hat, bina cephe hattı olarak tanımlanıyor. Peki, maksimum bina cephesi kaç metredir?


Bina cepheleri..

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği gereğince; Ayrık yapı nizamına tabi olan yerlerde veya bir parselde olup blok yapı nizamına tabi olan yerlerde yapılacak yapıların bina cephesi en fazla 40.00 metredir. 


Ancak imar planında aksine bir hüküm bulunmuyorsa 40 metreden daha fazla cephe uzunluğu yapılabilmesine ilişkin karar almaya o yer için uygulama imar planı ile tespit edilen yapı karakteri, mevcut doku ile uyumu ve cephe kütle etkisi de dikkate alınarak mimari estetik kurulları yetkilidir. 


Bu yapılarda gereken mesafelerde ve yerlerde ilgili mevzuatına göre...