28 / 03 / 2024

bina giriş rampası izni

bina giriş rampası izni

Binalarda ve girişlerinde engellilerin erişimine yönelik TS 9111 Standardına uyulması zorunlu oluyor. Peki, bina giriş rampası nasıl yapılır?

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Kimliksiz bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bina Kimlik Sistemi (BKS) uygulaması başladı. Bina girişine monte edilen sertifika ile binanın A'dan Z'ye tüm bilgileri sistemde görülebilecek...

Avcılar’da bina girişine beton ve demir kapılı işgale ceza!

Avcılar’da 23 yıl önce bina inşa edilirken belediyeye ait alanın işgal edildiği nedeniyle son 3 yıl için aylığı 350 TL'den, faiziyle birlikte 16 bin 196 TL ecrimisil tazminatı istendi.

Şişli'de riskli 4 bina tahliye edildi!

Şişli'de 8 katlı bir binanın giriş katının kolonunda çatlak meydana geldi. Çökme tehlikesi bulunan bina ve çevredeki 4 bina boşaltıldı.

Yeni imar yönetmeliğinde bina girişleri ve rampaları!

Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği'nde bina girişleri ve rampalarına ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Peki, bina girişleri ve rampaları nasıl olmalı?

Şişli'de 5 katlı bina tahliye edildi!

Şişli'de meydana gelen göçük, 5 katlı binanın giriş katına zarar verdi. Bina, zabıta ekiplerince tahliye edildi.

Bina giriş rampası nasıl yapılır?

Binalarda ve girişlerinde engellilerin erişimine yönelik TS 9111 Standardına uyulması zorunlu oluyor. Peki, bina giriş rampası nasıl yapılır?

Konak Dario Moreno Sokağı’ndaki tarihi bina restore edilecek!

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Hizmet Binası'nın projesi hazır!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projeler tamamlanarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının prototipi hazırlandı. Hazırlanan prototip Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ana bina girişine yerleştirildi.

Mudanya Spor Salonu'na ek bina yapılıyor!

Bursa'nın Mudanya ilçesinin tek spor salonunun yetersiz kalması üzerine İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün girişimleri ile ek bina yapımına başlandı.

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO'ya ek bina inşa edilecek!

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO ek bina inşaatı için ilk adım atıldı. Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna gerekli girişimleri yaparak Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile ek bina için protokol imzaladı.

Eski binaya asansör yapılır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor. Peki, eski binaya asansör yapılır mı?

Ankara'da hafriyat çalışmaları sırasında bina girişi çöktü!

Ankara Maltepe Bitiştiren Sokak’ta devam eden bir inşaat çalışması sırasında 22 numaradaki Atay Apartmanı’nın girişi yıkıldı. İstinat duvarı çalışması bitene kadar aynı bina sakinleri Yol-İş Konukevi’nde misafir edilecek..

bina giriş rampası izni Haberi

bina giriş rampası izni

02.09.1999 tarihinden sonra yapı ruhsatı verilen binaların; projesinde bina girişlerinde rampa yapılması zorunlu oluyor. 


Yapı ruhsat eki projesine uygun olarak rampanın yapılmaması halinde, ilgili belediyesince 3194 sayılı İmar Kanunun 32. ve 42. maddelerinin uygulanması zorunluluk olup, bunun için ilgili belediyesine başvurulması gerekiyor.


02.09.1999 tarihinden önce yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni almış olan yapılarda ise; binalarda özürlü tarafından rampa yapılması istendiği ve site yönetiminin bu isteği kabul etmediği, ya da özürlünün başvurusundan itibaren üç ay içerisinde toplantı yapılarak konu görüşülmediği durumlarda 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun 42. maddesi uyarınca “Yapılarda Özürlülerin Kullanımına Yönelik Proje Tadili Komisyonları Teşkili, Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Kanunda ve yönetmelikte açıklanan proje tadilat sürecinin başlaması için;


-Kat maliki veya vekilinin, başvuru dilekçesi,

-Proje değişikliği istenen...