28 / 03 / 2024

bina inşaat ruhsatı harcı

bina inşaat ruhsatı harcı

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

İnşaat ruhsatı harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından imar harçları açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2018 ne kadar oldu?

İnşaat ruhsat harcı hesaplama 2016!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşa çalışmalarına başlanmadan önce mimari proje için alınıyor. Bu süreçte inşaat ruhsatı için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2016 ne kadar?

Kagir bina inşaat maliyeti 2016!

Kagir binalar taşıyıcı duvarları taş, tuğla ve beton gibi malzemelerle yapılmış yapı türüdür. Peki, günümüzde bazı yerleşim alanlarında tercih edilen kagir bina inşaat maliyeti nedir? Kagir ev ne kadara mal olur?

Ahşap bina inşaat maliyeti 2016!

Ahşap binalar, her inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, lüks inşaattan basit inşaata ahşap bina inşaat maliyetleri nelerdir? Ahşap bina inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Taş bina inşaat maliyeti 2016!

Taş duvarlı binalar 3. sınıf ve basit inşaat sınıflarında olup; Basit inşaatlar köy sınırları içerisinde kalan alanlarda yapılıyor. Peki, taş bina inşaat maliyeti 2016 nedir?

Seyhan Kent Meydanı Projesi'nin içerisine inşaat ruhsatı verildi!

Adana Seyhan Belediyesi'nin Balıkçılar Pazarı civarına yapmayı planladığı kent meydanı projesinin tam göbeğine inşaat ruhsatı verdiği ortaya çıkı. İnşaat ruhsatı verilmesi projenin ne şekilde gerçekleşeceği konusunda şüpheye yol açtı.

Bina inşaat maliyeti ne kadar oldu?

Bina inşaatı maliyet endeksi bir önceki çeyreğe göre %0,3 azaldı. TÜİK tarafından Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, IV. Çeyrek verileri açıklandı.

Bina inşaatı maliyet endeksi Ekim-Aralık 2015!

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), verileri 3 ayda 1 olarak Tüketici Hakem Heyeti tarafından açıklanıyor. İşte bina inşaatı maliyet endeksi Ekim - Aralık 2015 verileri..

Bina inşaatı maliyeti yüzde 0,3 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2015 yılı 4. çeyrek verilerine göre bina inşaatı maliyet endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azaldı.

İnşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir?

İnşaat ruhsat almak için öncelikle, belediyeye gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve inşaat ruhsat harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat alma işlemleri nelerdir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016!

İnşaat çalışmalarına başlanılacak bir bina için belediyeden ruhsatın alınmış olması gerekiyor. İnşaat ruhsatı taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016..

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

2016 yılında inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

İnşaat ruhsatı alırken bazı belgeler gerekli oluyor. Aynı zamanda inşaat ruhsatı harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, gerekli belgeler nelerdir? 2016 yılında inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

İnşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Bu durumda bu arsa üzerinde inşaata başlanılabilmesi için öncelikle ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

İnşaat ruhsat harcı hesaplama 2016!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşa çalışmalarına başlanmadan önce mimari proje için alınıyor. Bu süreçte inşaat ruhsatı için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2016 ne kadar?

bina inşaat ruhsatı harcı Haberi

bina inşaat ruhsatı harcı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılı hizmet tarifesi açıklandı. İBB tarafından açıklanan duyuruda 2020 yılı ücret tarifelerinin uygulanması 17 Aralık 2020 tarihli ve 1366,1367,1368 sayılı meclis kararına istinaden 1 Nisan 2021 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

İBB imar harçlarına göre, 1000 metrekareye kadar Konut-Rezidans projelerinin yapı kullanma izin belgesi ücreti 4.03 TL oldu. Metrekare başına 37 kuruş zam yapıldı. İmar durum belgesi alma ücreti 66 TL'ye çıktı. Yeni yapı ruhsatı alınmasına ilişkin 1000 metrekareye kadar konut, rezidans metrekare başına 10.68  TL'den 11.75 TL'ye ulaştı.

İnşaat ruhsatı için ödenen harçlar her yıl yeniden belirleniyor. Peki 2021'de ne kadar inşaat ruhsatı harcı ödenecek? İşte inşaat ruhsatı harçları 2021...

İnşaat ruhsatı harçları 2021

Yeni Yapı Ruhsatı Alınmasına İlişkin Ücretler
1. Konut,...