24 / 04 / 2024

bina inşaatlarına ses izolasyonu

bina inşaatlarına ses izolasyonu

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

LG DFC425FP Quadwash Bulaşık Makinesi Hepsiburada’da peşin fiyatına 6 taksitle satışa çıktı!

Elektronik cihazlar konusunda kendini dünyaya ispatlayan LG, son teknolojik özelliklerle çıkardığı bulaşık makinesiyle büyük ses getirdi. Bu kapsamda, Hepsiburada da LG DFC425FP Quadwash Bulaşık Makinesi’ni peşin fiyatına 6 taksit imkânıyla satışa çıkardı.

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

İstanbul’daki yatırımcılar dikkat! 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya veriliyor!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğünden İhale İlanına çıktı. Buna göre Tuzla’da 32 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kiraya verilecek. Detaylar haberimizde…

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Resmen değişti! Bina inşaatlarına yeni düzenleme!

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren projesi 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Peki binaların nasıl inşa edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar..

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatına yeniden başladı!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatlarına yeniden start verdi.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

bina inşaatlarına ses izolasyonu Haberi

bina inşaatlarına ses izolasyonu

Gürültü kirliğine karşı yeni yaptırımlar yolda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalara ses yalıtımıyla ilgili yeni zorunluluklar getirmeye hazırlanıyor. Vatandaşların hayatını olumsuz etkileyen cadde ve komşu gürültüsü gibi etkenlerin en aza indirilmesi için yeni yönetmelik taslağı hazırlandı.


Taslağa göre; binalardaki tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılan tüm malzemelerde “ses yalıtım” özelliği dikkate alınacak. Belirlenecek standartlar, yönetmelik yayımlandıktan sonra inşa edilecek binaların tamamında zorunlu olacak.


HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA

“Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliği Taslağı” ile ilgili kamu kurumları, malzeme üreticileri, meslek odaları ve akademisyenlerin görüşleri alınarak, süreç son aşamaya getirildi.


Taslakla; konut, okul, işyeri gibi binalarda vatandaşların konfor şartlarının iyileştirilmesi, trafik, motor sesi gibi gürültü kirliliğini oluşturan etmenlere maruz kalmalarının önlenmesi amaçlanıyor. Yönetmelikte yer alacak standartlar, yeni yapılacak binaların tamamında zorunlu...