25 / 04 / 2024

Bina sağlamlık anketi

Bina sağlamlık anketi

Türkiye genelinde arka arkaya yaşanan depremler, binaların sağlam olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki binanın sağlam olup olmadığı nereden anlaşılır? Bina sağlamlık anketi nasıl yapılır?

Bina sağlamlık testi talebinde patlama yaşandı! İşte süresi ve maliyeti!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından özellikle 2 bin yılı öncesi yapılan binalarda yaşayan kişiler depreme dayanıklılık testi yaptırmak için sıraya girdi.

Depremden sonra herkes araştırıyor! İşte bina sağlamlık testi ücreti

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan artış görülürken, ayrıntılı rapor bir ayda hazırlanıyor ve bina başına maliyet 20 bin liradan başlamakta.

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

Fahrettin Koca: Son 18 yılda 3 bin 605 sağlık tesisini tamamladık!

Sağlık Bakanı Koca, Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde yaptığı konuşmada, "Son 18 yılda 3 bin 605 sağlık tesisini tamamladık. Bu tesislerin 678'i hastane, 386'sı ek bina ve 102'si ağız ve diş sağlığı merkezidir" ifadelerini kullandı.

Bina sağlamlık anketiyle, deprem riskini öğrenin!

Türkiye genelinde arka arkaya yaşanan depremler, binaların sağlam olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki binanın sağlam olup olmadığı nereden anlaşılır? Bina sağlamlık anketi nasıl yapılır?

Bağcılar'daki bu bina görenleri şaşkına çeviriyor!

Bağcılar'daki üst üste konulmuş iki farklı binayı andıran 9 katlı bir apartman görenleri şaşkına çeviriyor. Binanın sağlamlık konusunda DASK raporları olduğunu söyleniyor.

Gölcük Saraylı'daki bina Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne Tahsis edildi!

Gölcük Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında Saraylı'daki binanın Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne Tahsis edilmesine karar verildi.

Saruhanlı'da 70 yıllık taş bina sağlık merkezi oldu!

Manisa Saruhanlı Belediyesi tarafından Alibeyli mahallesinde bir süredir atıl vaziyette olan 70 yıllık taş binanın yenilenerek aile sağlığı merkezine dönüştürüldü.

Aydın Yimpaş binası sağlık kompleksine dönüşüyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın'da bulunan yıllardır kaba inşaat halinde bekleyen Yimpaş binası yeni görünümüne kavuşuyor. Bina, 7 milyon liralık yatırımla sağlık kompleksine dönüştürülüyor.

Samut Comfort City kalite ve sağlamlıkta model oldu!

Samut AŞ tarafından Antalya’da yapımına hızla devam edilen Samut Comfort City projesi, kalite ve sağlamlık kategorisinde bölgesine örnek teşkil ediyor.

Melikgazi Belediyesi'nden il sağlık müdürlüğüne bina tahsisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak eğitim, emniyet, din ve spor hizmetlerine olduğu gibi il sağlık müdürlüğümüzün gerçekleştireceği hizmetlere de destek ve yardımcı olduklarını bu amaç ile bina tahsis ettiklerini söyledi.

Aydın Yimpaş binası sağlık kompleksi oluyor!

Aydın'da 19 yıldır atıl vaziyette olan YİMPAŞ A.Ş. binası, "Sağlık Kompleksi" olarak kente kazandırılıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan bina, 1.5 yılda tamamlanarak hizmete açılacak.

Tuzla Belediyesi'nden 5 yeni sağlık tesisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçeye 5 yeni sağlık tesisi daha kazandırdı. Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan bu bina, sağlık hizmetlerimizde bir modeldir" dedi

Bina sağlamlık anketi Haberi

Bina sağlamlık anketi

Deprem fay hatlarının üzerinde yer alan Türkiye, depremin acısını bu kez Anadolu fay hattının kırılmasıyla Elazığ ve Malatya’da yaşadı. 

Türkiye genelinde arka arkaya yaşanan depremler dayanıklı binaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar; vatandaşı uyararak, tedirgin olmak yerine binasını kontrol etmesini vurguladı. Dikkat edilecek başlıca ayrıntılar ise binanın bulunduğu yer, taşıyıcı sistem, beton kalitesi ve yükseklik olarak açıklandı. Yeni Şafak gazetesinden Mine Açar2ın haberine göre, yaşanan depremler Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, “Bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşümü yapacağız” sözlerindeki haklılığı da ortaya çıakrdı. Uzmanlar, “Seferberlik sürüyor. Ancak hala devletin riskli olarak gördüğü ve birçok kez tebligat gönderdiği binalarda oturanlar var” uyarısında bulundu.

Elazığda gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki son deprem, ev sahiplerine kentsel dönüşümün gerekliliğini bir kez daha gösterdi ve bir...